Sport
COPA AMERICA

Urugvajci silovito krenuli na Suarezov i Cavanijev pogon
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Urugvaj je s lakoćom svladao Ekvador s 4:0 u prvom kolu skupine C Copa Americe i tako stigao do najuvjerljivije pobjede dosadašnjeg tijeka turnira. Susret u Belo Horizonteu bio je odlučen već do poluvremena, dok kojeg je rekorder natjecanja (15 naslova) već imao tri pogotka i igrača više. Za Urugvaj je sve idealno krenulo već u 6. minuti kada je Nicolas Lodeiro sjajno iskoristio ubačaj Luisa Suareza te zabio za 1:0. Lodeiro je u 24. minuti ponovno bio jedan od glavnih aktera, no ovaj put kao žrtva udarca laktom Ekvadorčanina Josea Quinterosa kojemu je za taj nasrtaj brazilski sudac Anderson Daronco nakon VAR-a žuti karton promijenio u crveni. Brojčanu prednost Urugvajci su dobro iskoristili već do odlaska na odmor zabivša dva puta nakon kornera. Najprije je u 33. minuti Diego Godin glavom spustio za Edinsona Cavanija koji je "škaricama" iz blizine efektno poentirao, da bi u 44. na sličan način Martin Caceres proslijedio do Suareza, kojemu nije bilo teško iz blizine zatresti mrežu. Suarezu je ovo bio 57., a Cavaniju 47. pogodak u nacionalnom dresu te su vodeći dvojac na listi strijelaca svoje reprezentacije. U drugom se poluvremenu mreža tresla samo još jednom, u 78. minuti, kada je vlastitog vratara nespretno svladao Arturo Mina (78). Urugvaju je ovo najuvjerljivija pobjeda na Copi od 1967. godine, nakon koje Cavani nije skrivao zadovoljstvo.

- Imali smo svoje prilike u prvom poluvremenu i iskoristili smo ih. To nam je omogućilo kontrolu nad utakmicom, kao i to što su ostali s desetoricom igrača - rekao je Cavani. Izbornik Ekvadora Dario Gomez smatra, pak, kako njegova momčad nije bila toliko loša koliko sugerira konačni rezultat te da je rano isključenje uvelike usmjerilo tijek utakmice.

U skupini B Paragvaj i Katar remizirali su 2:2 u Riju de Janeiru i to nakon što su Paragvajci ispustili dva pogotka prednosti. Već u 4. minuti Oscar Cardozo doveo je svoju reprezentaciju u vodstvo, koje je u 56. udvostručio Derlis Gonzalez. No, azijski prvak, koji prvi put sudjeluje na Copi, uspio je izvući bod. Prvo je u 68. smanjio Almoez Ali, da bi u 77. za konačnih 2:2 zabio Boualem Khoukhi.

U 2. kolu skupine A večeras se sastaju Bolivija - Peru i Brazil - Venezuela. G.R.
Visoke cijene razlog slabe posjećenosti
Prve utakmice 46. izdanja Copa Americe koje se održava u Brazilu donijele su neuobičajenu sliku polupraznih stadiona. Čak i na utakmici domaćina protiv Bolivije na stadionu Murumbi u Sao Paulu bilo je prazno gotovo 20.000 mjesta, pa je popunjenost bila svega oko 70 posto. Slična je popunjenost (69 posto) bila još samo na dvoboju Argentina - Kolumbija, dok su ostale tri utakmice varirale od 20-30 posto. Razlog tome su previsoke cijene ulaznica koje su, primjerice za susret Brazila, bile u rasponu od 44 do 135 eura u punom iznosu, dok su studenti, umirovljenici, nastavnici te osobe s invaliditetom imale popust od 50 posto na te cijene. Prosječna je gledanost u prvih pet susreta bila 25.034 gledatelja.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike