Sport
SVJETSKA VATERPOLO LIGA

Do Tokija se može i preko Beograda
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
U Beogradu se od danas do nedjelje održava završni turnir Svjetske vaterpolo lige na kojem je među osam reprezentacija i hrvatska. Upravo će "barakude" otvoriti natjecanje, utakmicom naše skupine B u 14 sati protiv Kazahstana. U našoj skupini kasnije će još igrati Srbija - Australija, dok su u skupini A Mađarska, Kanada, Japan i Španjolska.

S obzirom na to da je za nepunih mjesec dana Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Gwangjuu, na kojem će Hrvatska braniti naslov prvaka, jasno je kako ovaj turnir nije stigao u idealno vrijeme. I klupska je sezona dugo trajala, pa nije bilo previše prostora za odmor igračima, kao ni vremena za neke opsežnije pripreme. No, unatoč tome, kao i nekim kadrovskim problemima u našoj reprezentaciji, pred Ivicom Tucakom i njegovim izabranicima nije nimalo nevažno natjecanje. Naime, ovo je prva prilika da se već sada osigura nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. Vizu za odlazak u Japan "čekirat" će reprezentacija koja osvoji turnir, pa je jasno kako se nitko unaprijed neće lišiti prilike Igre osigurati već sada. Uz to, u Beogradu će potpuno zaživjeti primjena novih pravila i bit će zanimljivo vidjeti koliko će se reprezentacije brzo uspjeti prilagoditi njima.

Izbornik Tucak nema na raspolaganju najjače snage, no najavio je kako želje i motivacije kod njega i igrača sigurno neće nedostajati.

- Mi smo bili pogođeni zadnjih dana s dvije loše vijesti. Ostali smo i bez Macana i bez Bukića, zbog ozljede, odnosno upale slijepog crijeva, ali nema kukanja. Idemo na turnir s najvećim mogućim ambicijama, tako je uvijek s nama. Naravno, meni je teško točno ocijeniti u kakvom su točno stanju momci nakon iscrpljujuće i dugačke sezone, a imao sam ih sve na okupu samo dva-tri dana. Zato neću obećavati neke velike stvari, ali da će nam volja, želja i motivacija biti na najvišoj razini, to svakako stoji - rekao je hrvatski izbornik.

"Barakude" će u srijedu igrati protiv domaćina Srbije (21 sat), a u četvrtak protiv Australije (15 sati). U četvrtfinale koje je na rasporedu u petak idu svi, reprezentacije će se "križati" po sustavu A1-B4, A2-B3, A3-B2 i A4-B1. U subotu su polufinala i utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, a finale i ostali susreti za poredak u nedjelju. Hrvatska je do sada na završnicama Svjetske lige osvojila šest medalja (zlato, dva srebra, tri bronce), a posljednju prije dvije godine u Rusiji kada je bila brončana. G.Roguljić
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike