Novosti
U SPLITU ZAPOČELA KONFERENCIJA O GENETICI

Čak četiri nobelovca u Hrvatskoj
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
U organizaciji Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti, Mayo Clinic i Specijalne bolnice Sv. Katarina, te u suradnji s američkom Akademijom za forenzične znanosti u Podstrani kod Splita u ponedjeljak je započela 11. ISABS Konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini, na kojoj sudjeluje 400 stručnjaka i znanstvenika iz gotovo cijelog svijeta, među kojima i četvero dobitnika Nobelove nagrade.
Među sudionica su i nobelovci Paul Modrich s Duke Universityja, Avram Hershko s Techniona, Robert Huber iz Max Planck Instituta od Biochemistry te Ada Yonath iz Weizmann Institute of Science, ali i renomirani stručnjaci s Harvard School of Medicine, MIT- a i brojnih drugih. Četvero dobitnika Nobelove nagrade raspravljat će o utjecaju znanosti i medicine na budući razvoj društva. Diskusiju će prenositi HRT u više od 50 zemalja članica European Broadcasting Union, a bit će emitirana iz podruma Dioklecijanove palače. H
Dijagnostika prije same pojave bolesti
Jedan od organizatora konferencije Dragan Primorac izjavio je da će na konferenciji biti prikazana "nova filozofija" molekularne dijagnostike, odnosno rane dijagnostike prije pojave bolesti, ali i novi oblici imunoterapije u liječenju karcinoma. Govorit će se o budućnosti forenzične genetike i kako otkriti počinitelja kaznenog djela kojeg nema u bazi podataka, a u antropološkom dijelu glavna tema bit će povezanost neandertalca i modernog čovjeka.
Možda ste propustili...

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama

NAKNADE ZA PROVEDBU PARLAMENTARNIH IZBORA

Povjerenstvima 3,1 milijun eura