Novosti
PLENKOVIĆ O 30. OBLJETNICI STRANKE

Možemo biti ponosni na postignuća HDZ-a
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Posjetom grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na Mirogoju, svečanom akademijom, tradicionalnim druženjem u prostorijama NK Jaruna i nogometnom utakmicom sa zvijezdama, HDZ je u ponedjeljak proslavio 30. godišnjicu svoga osnutka.


Izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom i premijerom Andrejom Plenkovićem prijepodne je položilo vijenac te zapalilo svijeće na grobu dr. Franje Tuđmana. Plenković je izjavio kako je HDZ osnovao predsjednik Tuđman s utemeljiteljima i braniteljima te da je ta stranka u prvih deset godina samostalne i slobodne Hrvatske ostvarila ključne ciljeve. To su stvaranje demokratskih institucija, obrana zemlje od agresije, oslobađanje teritorija, reintegracija hrvatskog Podunavlja te jasno zacrtani put prema EU-u i NATO-u, rekao je. "Možemo biti ponosni na postignuća HDZ-a u tom razdoblju, na predvođenju procesa transformacije pravnoga i gospodarskoga sustava, na članstvu u NATO-u i EU-u", kazao je Plenković. HDZ danas, dodao je, radi na rješavanju ključnih pitanja za građane - gospodarstvu i socijalnoj uključenosti te nastojanju da se Hrvatska kvalitetno pozicionira. Istaknuo je i kako je ovo godina kad se obilježava 20. godišnjica smrti Franje Tuđmana, pa su obilježavanje 30. obljetnice stranke i započeli na Mirogoju kako bi još jednom odali poštovanje svojemu utemeljitelju.
HDZ je osnovan u Zagrebu, 17. lipnja 1989. godine, u prostorijama NK "Borac" na Jarunu, a na toj skupštini prvim predsjednikom imenovan je dr. Franjo Tuđman. H/D.Pav.
HDZ je osnovan u Zagrebu, 17. lipnja 1989. godine, u prostorijama NK "Borac" na Jarunu
Možda ste propustili...

NEOVISNI KANDIDAT NA LISTI HRVATSKOG BILA U 11. IZBORNOJ JEDINICI

Tolj: Obnoviti Herceg-Bosnu

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje

Najčitanije iz rubrike