Osijek
PRODUKCIJA DRAMSKOG STUDIJA

Talentirani mališani teatarskih čudotvorki
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Dramski studio najbrojniji je studio donjogradskog kazališta. Polaznici i njihovi roditelji oduševljeni su izvedbama

Lidija i Areta su čudotvorke, a mi smo sretni što je Dječje kazalište Branka Mihaljevića tako divna institucija i što imamo prijatelje koji su ga došli podržati. Vodimo vas u Hollywood, napisala je mama Marina nakon premijere Godišnje produkcije Dramskog studija Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, u kojoj je sudjelovao i njezin sin Filip.


I komentari voditeljice Lidije Helajz i asistentice Arete Ćurković kako su kazalište i život čudesni, čarobni i nepredvidljivi svjedoče o mnoštvu talentiranih mališana koji pohađaju najbrojniji studio donjogradskog teatra. U petak, 14. lipnja, svoju su produkciju pod nazivom "Priče o sebičnom divu & malom princu‘‘ izveli polaznici mlađe skupine Dramskog studija - dva lektirna naslova koja su "dramci‘‘ ispričali s puno ljubavi i predanosti. Priča o sebičnom divu govori o njegovoj sebičnosti i otuđenosti od ljudi, a priča o Malom princu priča je o nedostatku ljubavi i njezinu pronalasku, o usamljenosti. No opet, zajednička je otuđenost od ljudi. "Na svu sreću, nama je zajedničko da nismo otuđeni od ljudi, svoje publike, nego ćemo radosno ispričati ove dvije bajke na svoj način. Dramatizaciju kod ‘Sebičnog diva‘ obradili smo sami, radom i improvizacijom, a prema dramatizaciji Jasne Horvat ispričali smo priču o najposebnijem princu‘‘, napisala je u programskoj knjižici voditeljica Studija, Lidija Helajz. U izvedbi su igrali: Nika Kolarić, Veronika Šuster, Jona Linardić, Marija Lendić, Una Vidaković, Frano Pranjić, Filip Đukarić, Julia Jurić, Maja Lena Milojević, Nikša Tankosić, Larisa Hanaftaler, Tena Madunić, Marta Srnka, Nea Kučan, Marta Zelić, Benjamin Kardum, Mila Krivić, Dunja Dragić, Pothraški Ema, Tara Vuković, Lana Krešo, Eva Jeršek, Lorena Prološčić Radman, Wiliam Kačavenda, Ana Jukić, Franka Smoje, Nea Vidaković, Marko Arnaut, Anamrija Klaić i Mari Mlinarević.

U subotu, 15. lipnja, starija skupina Dramskog studija izvela je predstavu "Svaka sličnost je slučajna‘‘, u kojoj su se polaznici dramskim radom bavili brojnim temama, ponekad pročitanih iz knjiga, mašte ili istinitih događaja, onog nečeg što se tiče tinejdžera i što im je kao tema zanimljivo i blisko. Bilo je tu bezbroj etida, a iz etida je rođena predstava. U predstavi su igrali: Petra Progl, Ivan Đapić, Margareta Šakić, Lana Messinger, Natalia Bandov, Anđelo Vrdoljak, Mia Gjurinovac, Dunja Svalina, Antonela Lukić, Sara Pocrnić, Klara Lendić, Glorija Mihaljević, Helena Dobrović, Bartol Čačić, Eva Getoš, Matea Andžaković, Laura Azenić, Lara Almaši, Lovro Zelić, Ingrid Glavaški, Nera Vorkapić, Dunja Klaić, Monika Županić, Roko Maras, Klara Uranjek, Ana Romolić, Joško Buzina, Lara Pernačić, Lucija Gici, Petra Justić, Ivano Jan Gašić i Barbara Pejakić. I.R.G.
ANGAŽIRANI I U “DONJODRAVSKOJ OBALI”
Ipak, nisu svi polaznici sudjelovali u premijernoj izvedbi, važno je reći da ove godine dio polaznika sudjeluje u velikom, zahtjevnom projektu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku u predstavi "Donjodravska obala", u režiji Zlatka Svibena, umjesto da sudjeluje u godišnjoj produkciji u Dječjem Kazalištu. Iz mlađe skupine to su Ana Lučenčić, Vito Čičak, Mari Budiša, Ida Franka Ostojić i Petar Zrno, a iz starije Andrej Papić, Rene Keri, Bartol Čačić, Luna Vukelić, Lovro Zelić i Mirko Mlinareavić. Dramski sudio ponosan je na njih.
S polaznicima Dramskog studija uspješno rade glumice i dramske pedagoginje Lidija Helajz i Areta Ćurković
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike