Crna kronika
LOPOVI ISKORIŠTAVAJU NEOPREZ KUPAČA

Mladiću ukraden mobitel na kupanju
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
BIZOVAC - Policiji je prijavljena još jedna krađa na kupalištima u Osječko-baranjskoj županiji. Posljednja žrtva u nizu bio je 24-godišnjak kojem je u subotu navečer, na kupalištu u Bizovcu, ukraden mobitel. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, mladić je krađom oštećen za nekoliko tisuća kuna. Samo tri dana ranije,12. lipnja, na jezeru Lapovac u Našicama, iz ruksaka je ukraden mobitel drugom kupaču.

Svake godine policija poziva građane da i sami poduzmu određene mjere da ne postanu žrtve lopova dok se kupaju na jezerima, u rijekama ili u bazenima u Hrvatskoj, no većina i dalje misli "neće baš meni ukrasti".

Stoga iz policije još jednom upozoravaju građane, kako i sami ne bi postali žrtve krađe, da slijede nekoliko osnovnih savjeta samozaštite.

- Nije važno što ostavljate na kupalištu i plaži pokraj sebe, jer sve što je vidljivo mamac je za kradljivca. Svoju torbu nikada ne ostavljajte otvorenu i bez nadzora, a na kupalište i plažu sa sobom nosite samo najpotrebnije količine novca i nužne predmete.

Ne ostavljajte vrijedne predmete, primjerice novčanike, mobitele i fotoaparate, na vidljivom mjestu bez nadzora. Novčanik s novcem i etui s dokumentima držite pokraj sebe ili u svojoj blizini, a ako se pak dogodi da vas okradu, savjetujemo vam da

odmah obavijestite policiju i prijavite krađu kartice infocentru banke. Upozorite druge osobe na počinitelja. Budite na raspolaganju drugima kao svjedok. Ako ste ga primijetili, zapamtite što više pojedinosti o počinitelju - poručuju iz policije. S.Lacić
Možda ste propustili...

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri