Crna kronika
PIJANI UBIJAJU I STVARAJU INVALIDE

Vozač s 1.90 promila skrivio smrt prijatelja
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
U povratku s utakmice iz Lacića 59-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom i sletio u kanal, suvozač ispao na nogostup
LACIĆI - Bizovčanin Ante K. (52) smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, oko 20.45 sati, u mjestu Lacići, na našičkom području. Nesreću je izazvao njegov prijatelj koji je vozio automobil s kojim su sletjeli s ceste.
Ispao na nogostup
- Pedesetdevetogodišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Dolaskom do oštrog zavoja u Ulici Vladimira Nazora u Lacićima, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na cesti te je izgubio nadzor nad upravljačem. Vozilo je sletjelo u odvodni kanal. Kao putnik u vozilu nalazio se 52-godišnji hrvatski državljanin koji je nakon udara ispao iz vozila na nogostup. Zbog zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu događaja. Mrtvo tijelo prevezeno je u klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Vozač, kojem je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu, uhićen je. Nastavljamo utvrđivati okolnosti prometne nesreće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Kako neslužbeno doznajemo prijatelji su bili na nogometnoj utakmici koja se održavala u Lacićima. - Ante je bio dobar kao kruh. Bio je jako vrijedan i uvijek je bio spreman svima pomoći - kazali su nam Bizovčani.

U Osječko-baranjskoj županiji, od 1. siječnja do 17. lipnja, dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo osam osoba. U istom razdoblju 2018. godine dogodilo se jedanaest prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo četrnaest osoba.

Iz policije upozoravaju da je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, odnosno prvi od takozvane "četiri glavne ubojice u prometu", uz vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

- Vozači, prilagodite brzinu kretanja prometnim znakovima, stanju u prometu i vremenskim uvjetima te se pridržavajte prometnih propisa - poručuju iz policije.

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko–baranjske, dogodilo se dvadeset pet prometnih nesreća. Uz ovu nesreću u kojoj je smrtno stradao Bizovčanin, u još šest jedna osoba je ozlijeđena teže, a pet lakše. Preostalih osamnaest prometnih nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Trinaest se dogodilo na području Osijeka, pet na području Đakova, tri na području Belišća, dvije na području Našica, a po jedna na područjima Baranje i Donjeg Miholjca.

Amputirane joj noge
Zbog pijanog vozača 21-godišnja trudnica ostala je bez obje noge nakon prometne nesreće koja se dogodila u subotu, oko 20.40 sati, u mjestu Lug, u Varaždinskoj županiji. Kako doznajemo, 38-godišnji vozač je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste i udario u 21-godišnjakinju koja se nalazila uz rub ceste. Potom je automobil udario u obližnju betonsku ogradu. Kako doznaje lokalni portal eMeđimurje, djevojci je od udara automobila otkinuto stopalo desne noge, a zadobila je i otvoreni prijelom lijeve noge. U čakovečkoj bolnici odmah je operirana i amputirana joj je noga, da bi nekoliko sati kasnije nesretnoj mladoj ženi bila amputirana i druga noga. Nekako je uspjela od sebe odgurnuti kolica u kojima je bilo malo dijete.

Međimurske novine razgovarale su sa Zlatkom, suprugom 21-godišnjakinje, koji je rekao kako se sve dogodilo u sekundi. Očevici su za iste novine ispričali da se 38-godišnji vozač automobilom zaletio u supružnike i djevojku priklještio na ogradu.

– Mi smo samo stajali, a on se dva puta zabio u nju. Ne mogu vam opisati koliko sam tužan, jer joj nisam mogao pomoći. Sve se dogodilo u sekundi, još sam u šoku - ispričao je njezin suprug Zlatko za Međimurske novine. Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama zabilježena je 101 prometna nesreća s nastradalim osobama, a u tri nesreće smrtno su stradale tri osobe, dok je jedna teško ozlijeđena.

Sandra Lacić
SLETIO S CESTE S 1,79 PROMILA
U Varaždinskoj županiji, u subotu oko 16.20 sati, izvan naselja Cerje Tužno 27-godišnjak je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola (1.79 promila) iz smjera Tužnog u smjeru Lukavca. Zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika gdje je vozilom udario u metalnu ogradu, nakon čega se vozilo više puta prevrnulo. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač i 32-godišnji putnik iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike