Kultura
4. MANHATTAN MEĐUNARODNO NATJECANJE

Pobijedio harmonikaš i violončelist Martin Kutnar
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Vrhunsko umijeće mladog harmonikaša i violončelista Martina Kutnara dobilo je još jednu snažnu potvrdu. Martin Kutnar pobjednik je Prve velike nagrade na 4. Manhattan međunarodnom glazbenom natjecanju (kategorija puhači/mladi glazbenici). Na poziv organizatora svirat će na koncertu pobjednika, koji će se 6. srpnja održati u prestižnom njujorškom Carnegie Hallu.

Martin Kutnar (Zagreb, 2000.) uspon je započeo osvajanjem brojnih državnih, ali i međunarodnih natjecanja. Laureat je natjecanja Konzervatorium Franz Schubert International Competition u Beču 2014. te na 3. bistričkom zvukoliku 2016. Neka od najistaknutijih postignuća su prve nagrade na međunarodnim natjecanjima Meh Fest i Star ways u Srbiji, treća nagrada na 10. međunarodnom natjecanju A.Janigro, gdje je bio dobitnik i posebne nagrade usavršavanja u Irskoj, peto mjesto na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Castelfidardu (Italija) i nagrada HGM-a na Imagine Festival Croatia s gostovanjem u Bruxellesu. Bio je laureat na oba instrumenta na HDGPP natjecanju 2012., 2014. i 2016.

Finalist je Eurovision for Young Musicians. Ističu se nastup na Festiwal Chorwacki u Varšavi 2017. i u palači Sponza u Dubrovniku te u kvintetu violončela uz Luku Šulića na dodjeli Porina za životno djelo Valtera Dešpalja. Nastupio je u Lisinskom kao gost Zagrebačke filharmonije te u starogradskoj vijećnici u Zagrebu na Svjetskom danu harmonike te s duom Una Sinistra u Opatiji. N.Vek.
Najčitanije iz rubrike