Kultura
RADIONICA UMJETNIČKE KERAMIKE

Umjetnici i studenti izlažu bok uz bok
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Radi približavanja keramike kao specifičnog likovnog izraza u ožujku je ove godine u kiparskim ateljeima Akademije za umjetnost i kulturu održana 1. međunarodna radionica umjetničke keramike. Osim edukacije i umjetničkog stvaralaštva, cilj joj je bio i promocija umjetničkih keramičkih radova na nacionalnoj i međunarodnoj razini, podizanje kvalitete hrvatske keramičarske umjetničke scene te osvješćivanje ideje o umjetnosti kao snažnoj poveznici kultura. Ove je godine pozvano šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije.

Izlažu: doc. art. Dejan Duraković, akademski kipar koji je izlagao na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, od 2009. scenograf Vinkovačkih jeseni; doc. dr. art. Ines Matijević Cakić, dobitnica više nagrada, radovi joj se nalaze u mnogim fundusima i zbirkama; izv. prof. dr. art. Goran Kujundžić, samostalno i skupno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu; Andrej Tomić, akademski slikar, ostvario je pet samostalnih izložbi i sudjelovao na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a tijekom 2017./2018. vodio je Galeriju Kazamat; izv. prof. Slavko Živanović izlagao je na više samostalnih izložbi u Srbiji i skupnim izložbama u Srbiji i inozemstvu, dobitnik je više nagrada za skulpturu, radovi mu se nalaze u mnogim kolekcijama muzeja i galerija; Ana Pichler Schmidt magistrirala je dizajn keramike, sudjelovala na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, tri je puta samostalno izlagala u Osijeku. N.Vek.
Otvorenje 18. lipnja u Galeriji Waldinger
Studenti koji su sudjelovali na radionici i izlažu na izložbi s preddiplomskog i diplomskog su studija Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Akademije za umjetnost u Novom Sadu. To su Klara König, Katarina Rasić, Mihaela Podboj, Maja Biondić i Glorija Monjov. Voditeljica radionice umjetnička je suradnica Margareta Lekić, a asistentica voditeljice je Josipa Stojanović.

Otvorenje radionice bit će 18. lipnja u Galeriji Waldinger u 20 sati. Izložba će biti otvorena do 23. lipnja.
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

HRT: NOVI KONCERT “U OZRAČJU TAMBURE”

Izvest će i “Meetup”

Najčitanije iz rubrike