Autoglas
DOLAZI KRAJEM GODINE

Novi McLaren GT: Što donosi ovo izdanje brutalne jurilice?
Objavljeno 18. lipnja, 2019.
Vanjski je dizajn impresivan, jedan od najprivlačnijih u svijetu automobila

McLaren je svojoj razuzdanosti odlučio podariti i jedan "razumni" automobil. Model GT bi na tržište trebao stići ili do kraja ove godine ili u prvim mjesecima 2020. Ono što ga karakterizira manje je "brutalno" podešenje podvozja, nešto je i viši od ostalih modela u McLarenovoj gami. "Običan" je i po većoj funkcionalnosti te uređenju unutrašnjosti.

Vanjski je dizajn i dalje impresivan, jedan od najprivlačnijih u svijetu na četiri kotača, pa kad se sve zbroji i oduzme, kao da se željelo ugoditi bogatijoj starijoj populaciji, koja, unatoč tome što je s godinama postala manje tjelesno elastična, i dalje želi biti na prometnici – maksimalno dinamična. Pa je tako McLaren GT širok 2,05 metra, no nešto je, kako smo već istaknuli, viši – 1,21 mu je metar. Kad smo spominjali funkcionalnost, kao i činjenicu da mu je motor smješten u sredinu, straga, u "bunkeru", ima gotovo 480 litara korisnog prostora, a da bi se sve iskoristilo, ispod prednje "haube" je još 150 litara. Unutrašnjost ima dva sportska sjedala, ali, rekli smo, nije tu riječ o sportašu koji umara na duljim relacijama. Ne, on ide jako brzo, a opet ponaša se kao limuzina. Kao najveći coupei premium brendova njemačkih proizvođača.

Zanimljiva je i središnja konzola, jer nije se razmetalo velikim promjerom LCD ekrana, nego se sofisticiranijim okomitim postavljanjem omogućilo jednako pedantno i jednostavno iščitavanje svih parametara. Jednostavno, izbjeglo se da armatura izgleda "k’o dnevni boravak", pa je zadržala sportsku žustrinu, informativnost bez pretjerivanja. GT pokreće atmosferski velikan, osam cilindara prima četiri litre obujma, a na kraju se osovinama isporučuje velikih 620 konja. Osovinama i kotačima, od kojih prednji imaju promjer od 20, stražnji još i više – 21 inč. Tako posloženi GT do brzine od 100 km/h dolazi za 3,2 sekunde, što i dalje, ma koliko dakle bio "funkcionalniji", ide u red najbržeg u automobilskom svijetu. Maksimalna mu je brzina 326 km/h. Što smo ono rekli – normalniji?!

I na kraju cijele priče dolazi cijena, koja još uvijek dakako nije poznata. Načelno trebalo bi računati s iznosom od oko dva milijuna kuna. Točan je izračun moguć kad budu precizno iskazani svi podatci.

Milan Bugarić
McLaren, sinonim za sirovu snagu
McLaren je oduvijek bio sinonim za sirovu snagu. To će biti odlika i novog modela, sasvim sigurno. McLaren GT pokreće atmosferski velikan, osam cilindara prima četiri litre obujma, a na kraju se osovinama isporučuje velikih 620 konja. To je dovoljno da već sada, i prije izlaska na cestu, McLaren GT ima listu prioritetnih kupaca, koji ne pitaju za cijenu.
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce