Crna kronika
TEŠKA NESREĆA KOD ČAKOVCA

Trudnica u naletu ostala bez noge
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
ČAKOVEC


U naselju Kuršanec kod Čakovca, u subotu oko 21 sat, 38-godišnji je vozač zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem automobila, zbog čega je nekontrolirano sletio s ceste. Nažalost, u tom je trenutku uz rub kolnika hodala 21-godišnja pješakinja, pa je došlo do naleta vozila na nju. Djevojci su pri udaru teško ozlijeđene obje noge, pa je kolima hitne pomoći prevezena u čakovečku bolnicu. Zbog teških ozljeda liječnici su 21-godišnjakinji bili prisiljeni amputirati jednu nogu. Potvrdila je to u nedjelju Policijska uprava međimurska. Unesrećena djevojka, kako se neslužbeno doznaje, u četvrtom je mjesecu trudnoće. Nakon operativnog zahvata i amputacije noge, njezino stanje je stabilno, ali je još uvijek u životnoj opasnosti, izjavio je glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal. Inače, nakon naleta na pješakinju automobil se zabio u ogradu obiteljske kuće. Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici PU međimurske, a vozač je potom uhićen i slijedi mu kaznena prijava.


Policijska uprava međimurska izvijestila je i o incidentu koji se zbio nakon prometne nesreće u mjestu Parag. Naime, nakon privođenja u prostorije za zadržavanje, uhićenik je vrijeđao policijske službenike na osnovi njihova nacionalnog podrijetla. U četvrtak oko 21 sat 33-godišnji vozač neregistriranog osobnog automobila marke Daewoo Matiz, upravljajući bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (1,20 promila), brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste te je pri izlasku iz oštrog zavoja izletio vozilom izvan kolnika i potom prednjim dijelom udario u žičanu dvorišnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozač se pješice udaljio s mjesta događaja te su ga policijski službenici naknadno pronašli i uhitili. Nakon privođenja u prostorije za zadržavanje uhićenik je vrijeđao policijske službenike na osnovi njihovog nacionalnog podrijetla te je time povrijedio njihovo dostojanstvo. Nakon što se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te nastavio činjenje prekršaja, policijski službenici su nad njim primijenili sredstva prisile.
Protiv okrivljenika s područja općine Pribislavec podnijet će se optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju diskriminacije. M.Bugarić
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike