Sport
HRVATSKA OTPUTOVALA NA U21 EURO

Jako zahtjevno, svaka utakmica bit će nam kao finale
Objavljeno 16. lipnja, 2019.
Utakmicama Poljska - Belgija i Italija - Španjolska jučer je počelo U21 Europsko nogometno prvenstvo u Italiji i San Marinu. Nakon 15 godina na Euru će ponovno igrati i hrvatska reprezentacija, koja je jučer otputovala.

Mladi su Vatreni smješteni u skupinu C s Rumunjskom, Engleskom i Francuskom, a prvi susret odigrat će u utorak (18.30) u Seravalleu protiv Rumunja. Suparnici nisu nimalo laki i neće biti jednostavno plasirati se u polufinale, u koje idu samo pobjednici skupina te najbolji drugoplasirani. Mjesto među najbolje četiri reprezentacije ima i dodatnu težinu jer donosi i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, a što su svi naši reprezentativci izrazili kao veliku želju. Izbornik Nenad Gračan na kraju je ipak mogao odahnuti, jer su na put krenuli i Ivan Šunjić te Nikola Katić, koji su u "generalki" protiv Danske nastradali, no ipak bi trebali biti spremni već za Rumunje, kao i Borna Sosa, koji je zbog opreza propustio taj susret.

- Konkurencija je jako zahtjevna jer samo prvi iz skupine ide dalje i zato će za nas svaka utakmica biti kao finale. Vjerujemo da vrijedimo te sam siguran da možemo dobiti bilo koga ako budemo na sto posto, pa čak i otići do kraja ako uspješno startamo. Ovakva su natjecanja prilika u kojima možemo dokazati da hrvatski nogomet ima budućnost. Ogroman su motiv i Olimpijske igre, koje su san svakog sportaša - rekao je uoči puta jedan od najjačih napadačkih aduta Vatrenih Josip Brekalo. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike