Osijek
KUPALIŠNA SEZONA

Otvaranje Kopike u pravi
trenutak, na 35 stupnjeva C
Objavljeno 16. lipnja, 2019.
Naći smrknuto lice bilo je nemoguće, vodeno je osvježenje svima izmamilo osmijeh. Uživancija!

Otvaranje kupališne sezone na osječkoj Copacabani u subotu, 15. lipnja, došlo je u pravi trenutak, jer su vrućine kojima svjedočimo proteklih tjedan dana upravo toga dana dosegnule vrhunac.

Živa u termometru već je oko podneva, u vrijeme kada je i naša reporterska ekipa potražila osvježenje na lijevoj obali Drave, pokazivala 31 stupanj, a za nekoliko se sati popela i do uzavrelih 35 Celzijevih stupnjeva.

Srećom, opcija za osvježenje bilo je i više nego dovoljno. Veliki bazen s gljivom, mali bazen isključivo za klince i klinceze, tobogan te duboki bazen za najiskusnije plivače, čije je otvaranje bilo pod upitnikom zbog podzemnih voda nabujale Drave, spremno su dočekali stotine građana u potrazi za osvježenjem.

Popularna je Kopika bila, moramo to naglasiti, ušminkana na zavidnoj razini. Nije, dakako, izostala ni ponuda osvježavajućih napitaka i hrane u kafićima uz središnji bazen, onaj s popularnom gljivom, gdje se tradicionalno skuplja najviše ljudi. Brojni su klinci sa svojim mamama, tatama, djedovima i bakama uživali u prvom kupanjcu ove godine. Naći smrknuto lice ili nezadovoljnu osobu bilo je nemoguće, vodeno je osvježenje svima izmamilo osmijeh, a dobru je atmosferu dodatno rasplamsavala glazba iz razglasa.

Prema svemu sudeći, pred nama je još jedno predivno ljeto na lijevoj obali Drave. Copacabana ima sve što je potrebno za osvježenje i dobru zabavu, kako za one najmlađe tako i za pripadnike svih ostalih generacija, tako da su na otvorenju nove kupališne sezone bile zastupljene sve dobi.

Cijene ulaznica za najpopularnije osječko kupalište iste su kao i nekoliko posljednjih godina: djeca do sedam godina ulaze besplatno, djeca do 16 godina plaćaju pet, a odrasli osam kuna. Isto je i radno vrijeme, od 9 do 20 sati.

Ivan Alilović
OSVJEŽENJE SE TRAŽILO I U DRAVI
I kupalište uz Dravu, iako još uvijek bez pijeska, jer vodostaj je, premda opada, i dalje prilično visok, bilo je u subotu ispunjeno kupačima. Ne smeta vjernim osječkim kupačima ni nedostatak pijeska, niti im nedostaje komoditet koji pruža obližnja Copacabana... Drava je Drava, njihov je moto. Vlasnici kafića mogli su zadovoljno trljati ruke, terase su bile lijepo popunjene, tražilo se pivo više. Atmosfera užarena, i odozgo i odozdo, baš prava Kopika. A tek je počelo... Nema sumnje, kad se pojavi pijesak i krene picigin, ili, po osječki, picoš, to će doista biti prava stvar. Još malo, još malo...
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana