Osijek
POKRAJ DRAVE TRI SU ĐERMA STARA

Proslava posvećena uspjehu NK Radnik
Objavljeno 16. lipnja, 2019.
"Pokraj Drave tri su đerma stara" naziv je smotre folklora koju su u subotu peti put organizirali KUD Josipovac i NK Radnik Josipovac, u povodu obilježavanja 65 godina djelovanja kluba. Riječ je o dvodnevnoj proslavi osvajanja naslova prvaka 2. ŽNL, a predsjednik NK Radnik, Igor Vujić, ističe kako je smotra odličan spoj sportskog, kulturno-umjetničkog i gastronomskog programa.

"S obzirom na lijep uspjeh ove sezone, s kojim se nakon 16 godina vraćamo u 1. ŽNL, odlučili smo organizirati druženje za sve zainteresirane uz bogat program. Osim tradicionalne fišijade, na kojoj je sudjelovalo 36 ekipa, i motre folklora s oko 160 sudionika, u nedjelju smo organizirali turnir djece iz našeg kluba (2007. godište), na kojem su nam gostovali NK Osijek, NK Višnjevac i NK Tomislav Livana sa svojim pomlatkom. Potom smo odigrali veteransku utakmicu s prijateljima iz NK Olimpija i našim dragim susjedima iz NK Višnjevac, a nismo zaboravili ni sve naše bivše predsjednike, kojima smo uručili plakete zahvale za njihov doprinos klubu i današnjim rezultatima. Posebna priča ove manifestacije bio je vol od 850 kilograma, kojeg je Slaven Sabljić pekao cijelu noć", zaključio je Vujić.

Predsjednik KUD-a Josipovac, Ivica Glogač, napominje kako smotrom folklora nastoje održati narodne običaje i sačuvati ih od zaborava, u čemu uspijevaju svih osam godina postojanja društva. "Trenutno imamo 240 članova, koji djeluju u sedam sekcija, i voljeli bismo kad bi nam se priključilo i više mladih, koje bi se moglo privući različitim putovanjima, za što nam je ipak potrebna pomoć Grada i Županije, a sve s ciljem očuvanja tradicije", dodao je Glogač. E. Nenadić
Najčitanije iz rubrike