Regija
OSTVARILI SU IZVRSNE REZULTATE

Nagrađeno 375 najučenika grada
Objavljeno 16. lipnja, 2019.
ŽUPANJA

Gradonačelnik Županje Davor Miličević organizirao je svečanost dodjele priznanja i nagrada za 375 učenika dvije osnovne i tri srednje škole, koji su u protekloj školskoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, te njihovim mentorima. Među nagrađenima je i Lucija Galović koja je odlukom Učiteljskog vijeća OŠ Ivana Kozarca proglašena učenicom generacije, a sudjelovala je na čak šest državnih natjecanja. Miličević je izrazio ponos i zadovoljstvo zahvalivši svima na velikome trudu i ostvarenom izvrsnom rezultatu u natjecanjima iz školskih predmeta i područja sporta i kulture, čime su na najbolji način diljem Hrvatske pronijeli glas o Županji.

- Toliki broj uspješnih učenika u županjskim školama još je jedna potvrda da kod nas nije sve tako loše i razlog je za optimizam i vjeru u bolje sutra. Zahvaljujem svim mentorima koji su nesebično ulagali svoje slobodno vrijeme i uspjeli iz učenika izvući ono najbolje. Grad će i dalje podupirati njihov rad i poticati ih. Želim vam da i dalje uspješno pronosite boje našega grada, da ga što bolje prezentirate, da završite škole i fakultete i da svi na neki način pridonesemo da nam bude bolje - poručio je. Grad Županja financijski pomaže i opremanje škola i s ravnateljima ima izvrsnu suradnju jer zajednički je interes osigurati što kvalitetnije uvjete za rad, postizanje što boljih rezultata i podizanje školskoga standarda. Za sljedeću školsku godinu knjige su besplatne, a Grad će izdvojiti 300 tisuća kuna i pomoći đacima u kupnji bilježnica i školskog pribora. Jedan od ciljeva je i svim učenicima osigurati besplatne školske obroke i u tom će se smjeru ići. Briga za mlade je, ustvrdio je Miličević, jedan je od prioriteta i Grad se maksimalno trudi u okviru svojih mogućnosti maksimalno pomoći i roditeljima olakšati financijske izdatke. Od prošle akademske godine svi redovni studenti ostvaruju pravo na gradsku stipendiju, a tako će biti i ubuduće.

Gradonačelnik je uručio priznanja i nagrade učenicima i mentorima OŠ "Ivana Kozarca", a njegov zamjenik i pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju VSŽ-a učenicima i mentorima iz OŠ "Mate Lovraka" i Gimnazije Županja. Zamjenik gradonačelnika Mladen Dogan uručio je priznanja i nagrade učenicima i mentorima iz Obrtničko-industrijske škole Županja, a predsjednica Gradskog vijeća Nada Galović najučenicima Tehničke škole. Svečanosti su nazočili i ravnatelj OŠ Ivana Kozarca prof. Vladimir Jozanović, ravnatelj Tehničke škole prof. Jozo Jurkić te ravnatelj Gimnazije prof. Ivica Živković, koji je i zahvalio uime nagrađenih učenika i mentora.

Svi su oni izrazili zadovoljstvo što iz godine u godinu njihove škole imaju sve bolje rezultate i što se broj nagrađenih učenika konstantno povećava. M. Lešić Omerović
Iz godine u godinu učenici ostvaruju sve bolje rezultate - razlog je za optimizam i vjeru u bolje sutra
Najčitanije iz rubrike