Osijek
POČINJU OPSEŽNI RADOVI

Dio Gundulićeve bit će zatvoren od ponedjeljka
Objavljeno 15. lipnja, 2019.
Na potezu od Kanižlićeve do Rokove počinje rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže

U ponedjeljak, 17. lipnja, počinje velika rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Gundulićevoj ulici od križanja s Kanižlićevom do križanja s Rokovom ulicom, koja će se odvijati u dvije faze i trajati do kraja ove godine. Ono što je važno napomenuti, promet tim dijelom ulice bit će u cijelosti onemogućen, odnosno preusmjeren na susjedne ulice. Investitor je tvrtka Vodovod-Osijek, a procijenjena vrijednost investicije je 10,25 milijuna kuna s PDV-om.

Za vrijeme prve faze, koja će trajati tri mjeseca, najavljuje izvođač, tvrtka GRAVIA d.o.o., radovi će se izvoditi od raskrižja s Ličkom do raskrižja s Rokovom ulicom, uključujući i navedena raskrižja, te će se sav promet u tom razdoblju odvijati obilaznim putevima, odnosno sjeverno Ulicom Andrije Hebranga, a južno ulicama Izidora Kršnjavoga, Poljskim putem i Sljemenskom. Također, za vrijeme trajanja radova bit će zabranjeno parkiranje na kolnicima u Hebrangovoj i Ulici Izidora Kršnjavoga.

“Riječ je o rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže na dijelu Gundulićeve ulice od križanja s Rokovom do Kanižlićeve ulice (neposredno prije skretanja u Hebrangovu ulicu). Predmet zahvata je izrada dijela nove kanalizacije i rekonstrukcija postojeće kanalizacije te, isto tako, i rekonstrukcija postojećeg vodovoda, odnosno gradnja dijela nove trase vodovoda, jer sada vodovod prolazi samo neparnom, južnom stranom ulice”, objašnjava Josip Korajac, dipl. ing. građ. iz tvrtke GRAVIA. Dodaje kako će prva faza radova zahvatiti dio od raskrižja Gundulićeve s Rokovom do raskrižja s Ličkom ulicom, uključujući oba raskrižja.

“Tamo se nalaze postojeća vodovodna i kanalizacijska okna u koja će se spajati novosagrađena infrastruktura. Predvidljivi je rok završetka prve faze tri mjeseca, nakon čega ćemo prijeći na drugu fazu - od Ličke do Kanižličeve ulice - koja će također trajati tri mjeseca. Nakon što završimo s prvom fazom, taj ćemo dio Gundulićeve kompletno sanirati i pustiti u promet. Iako je ugovoreni rok izvođenja radova godinu dana od uvođenja u posao, predvidljivi je završetak do kraja ove godine, ako se nešto ne zakomplicira jer nikad ne znamo što nas dolje čeka”, dodaje Korajac.

Iz gradske uprave ističu kako je ovo jako važan projekt koji će unaprijediti kvalitetu života stanovnika tog dijela grada te mole građane za razumijevanje tijekom izvođenja radova.

Ivan Alilović
oprez!
VODITE RAČUNA O NOVOJ REGULACIJI PROMETA
PREUSMJERAVAJU SE I GPP-ove LINIJE
Zbog radova će djelomice biti preusmjerene i trase GPP-ovih autobusnih linija. Linija VIJENAC PETROVE GORE (KANIŽLIĆEVA) - JUG 2 - VIJENAC PETROVE GORE iz smjera Juga 2: Gundulićeva - Dubrovačka - Hebrangova - okretište na Kanižlićevoj ulici. Iz smjera Kanižlićeve: Hebrangova - Dubrovačka - Gundulićeva. Linija VIJENAC PETROVE GORE - JUG 2 - VIJENAC PETROVE GORE iz smjera Juga 2: Gundulićeva - Dubrovačka - Kršnjavog - Sljemenska. Iz smjera Vijenac Petrove gore: Sljemenska - Kršnjavog - Dubrovačka - Gundulićeva. Linija JOSIPOVAC - BIJELO BRDO - JOSIPOVAC iz smjera Josipovca: Sljemenska - Kršnjavog - Dubrovačka - Gundulićeva. Iz smjera Bijelo Brdo: Gundulićeva - Dubrovačka - Kršnjavog - Sljemenska.
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike