Mozaik
U SUBOTU, 15. LIPNJA

Rođendansko slavlje i
koncert na Zrinjevcu
Objavljeno 15. lipnja, 2019.
55. godina Drugog programa Hrvatskog radija bit će obilježeno u središtu Zagreba uz brojne goste

Veliko rođendansko slavlje – 55. godina Drugog programa Hrvatskog radija bit će održano u subotu,15. lipnja, u središtu Zagreba, na prekrasnom Zrinjevcu. Voditeljski parovi, poznati glasovi Drugog programa izmjenjivat će se u programu od 9 do 15 sati (Dubravka Družinec Ricijaš, Zlatan Skalicki, Nataša Mikas, Krešimir Gotlin, Monika Lelas Halambek, Andro Tomović, Hrvoje Belamarić, Sabina Jaganjac, Frano Ridjan i Zlatko Turkalj).


Naime, u travnju 1964. odlukom tadašnjeg vodstva Radio-televizije Zagreb o osnivanju 2. radijskog kanala, nastao je "drukčiji" radijski program – program s mozaičnim i zabavnim emisijama "uživo", emisijama i prijenosima s terena (zahvaljujući inovacijama naše terenske tehnike), kontakt programom i povratnim informacijama slušatelja, stvaran u suradnji s europskim radijskim kućama poput Radio Luxemburga i Radio Monte Carla. Novi, ležerniji radijski program postavio je temelje modernom radiju kakvog danas slušamo.


Drugi program Hrvatskoga radija (HRA2) kanal je koji na ležerniji način donosi zabavni i mozaični sadržaj. Zabava, glazba, sport i informativni sadržaji isprepleću se i ispunjavaju kanal koji je otvoren, dinamičan, protočan i prozračan te potiče dobru emociju. Drugi program također prenosi i najzanimljivije festivale te koncerte zabavne, pop, rock i druge glazbe. Za vozače emitira brze i pravodobne prometne informacije te redovita i izvanredna izvješća iz HAK-a, a ljeti emitira i na stranim jezicima (engleski i njemački).


Iskusni, vješti i odlični voditelji i voditeljice s HRA2 tijekom cijeloga dana potiču slušateljstvo na interaktivno sudjelovanje u programu i svojom osobnošću i načinom prezentacije sadržaja privlače slušatelje. Budući da je kontaktni program već provjereni način privlačenja slušatelja kojim im pokazujemo da ih poštujemo, dajući im mogućnost da budu sukreatori programa, HRA2 je stari, dobar radio koji slušateljima pruža toplinu i prijateljstvo.


HRA2 je kanal koji je bogat i sportskim sadržajima. Prenose se sva važnija sportska natjecanja i nastupi naših sportaša i klubova u Europi i svijetu. Samo na HRA 2 slušatelji mogu pratiti sve utakmice HNL-a. Prepoznatljive, atraktivne emisije Drugog programa Hrvatskog radija: Konvoj, Andromeda, Globotomija, Sunčani sat, Sport i glazba, Sportski mikrofon, Zvjezdana prašina, Music pub, Glazbeni megahertz, ARC TOP 40, Hula hop, Homo sapiens, U drugom filmu…, i rado slušane zabavne i mozaične programske cjeline Dobro jutro i Drugi dio dana, najbolja su osobna iskaznica tog popularnog Hrvatskog radija – radija s dušom.J.Kn.
Tulum
bit će u Glazbenom paviljonu
Poznati iz glazbenog, kulturnog, sportskog života
U studiju koji će se također nalaziti na Zrinjevcu gostovat će poznate osobe iz kulturnog, glazbenog, sportskog i javnog života Hrvatske. A od 11 do 13 sati na rođendanski tulum u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s glazbenim iznenađenjima i darovima dolaze: Massimo, Elemental (Remi, Shot i Erol), Neno Belan, Pavel (Tonka i Aljoša), Vatra (Ivan Dečak), Antonela Doko, Dino Jelusić, Mia Dimšić i Đani Stipaničev.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike