Učionica
PREDSTAVNICI AFRIČKE OTOČNE NACIJE ODUŠEVLJENI ISTRAŽIVAČKIM KAPACITETIMA FAZOS-A

Izaslanstvo Sveučilišta na Mauricijusu u posjetu Osijeku
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek od 17. do 24. svibnja 2019. posjetili su predstavnici Sveučilišta na Mauricijusu, odnosno tamošnjega Poljoprivrednoga fakulteta.

Prof. dr. sc. Sunita Facknath, dr. sc. Shane Hardowar, dr. sc. Swaleha Bibi Hudaa Neetoo, dr. sc. Vishwakalyan Bhoyroo i Nadeem Nazurally imali su prigodu upoznati se s djelatnošću i znanstveno-istraživačkim potencijalom Fakulteta te fakultetskim pokušalištima. Zajedničkih tema bilo je mnogo – od klimatskih promjena i utjecaja na poljoprivredu do uzgoja različitih kultura i moguće stručne i znanstvene suradnje. Suradnja s tom egzotičnom afričkom otočnom državom započela je krajem 2015., a nakon nekoliko godina komunikacije i planiranja suradnje odobren je projekt mobilnosti putem Erasmus+ programa te je obostran posjet konačno i realiziran ove godine budući da je delegacija FAZOS-a posjetila Mauricijus u veljači.

Osim službenoga dijela posjeta, gosti su imali prigodu sudjelovati na predaktivnosti Europske noći istraživača na fakultetskom pokušalištu Mandićevac, obići Vukovar i Vinkovce te uživati u kulinarskim delicijama i prirodnim ljepotama Osijeka, ali i drugih dijelova Slavonije i Baranje.
Vlatka ROZMAN, Daniel HAMAN
Možda ste propustili...