Učionica
USPJEŠNO SUDJELOVANJE GRAĐEVINSKOGA I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA OSIJEK NA 46. GRAĐEVINIJADI U BUDVI

Najbolji u znanju u kategoriji Mehanika tla i temeljenje
Objavljeno 17. lipnja, 2019.
Od 30. travnja do 4. svibnja 2019. održana je 46. po redu Građevinijada u Budvi (Crna Gora) na kojoj se okupilo više od 1500 studenata s 21 fakulteta.

Sudjelovali su sljedeći fakulteti: Građevinski fakultet Beograd, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Građevinski fakultet Subotica, Fakultet tehničkih nauka Kosovska Mitrovica, Visoka poslovno-tehnička škola strukovnih studija Užice, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo Kraljevo, Građevinski fakultet Novi Pazar, Građevinski fakultet Podgorica, Građevinski fakultet Univerziteta Sv. Kiril i Metodij Skoplje, Građevinski fakultet Univerziteta Džemal Bijedić Mostar, Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Građevinski fakultet Sarajevo, Tehnički fakultet Bihać, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije – Sveučilište u Splitu, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek, Građevinski fakultet Sveučilišta u Mariboru, Građevinski fakultet Ljubljana, Građevinski fakultet Univerzitet Goce Delčev – Štip i Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore – Podgorica.

GrAFOS je predstavljalo ukupno 75 studenata koji su postigli dobre rezultate u jakoj konkurenciji. U znanju su se natjecali u sedam kategorija: Hidrotehnika, Prometnice, Menadžment i organizacija građenja, Statika konstrukcija, Betonske konstrukcije, Metalne konstrukcije i Mehanika tla i temeljenje. Na kraju osječke studentice i studenti osvojili su prvo mjesto u kategoriji Mehanika tla i temeljenja. U športskim natjecanjima sudjelovala je osječka ženska ekipa u odbojci te muške momčadi u nogometu, rukometu i odbojci. Na ovogodišnjoj Građevinijadi, koja će se pamtiti po mnogo pozitivne energije, veselju, natjecateljskom duhu i timskom radu, ostvareno je i mnogo novih prijateljstava sa studentima s drugih fakulteta.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...