Sport
POVRATAK NA OTOK

Slaven Bilić sjeo na klupu WBA-a
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (50) vratio se na Otok i postao novi menadžer engleskog drugoligaša West Bromwich Albiona. Vodstvo kluba tu je vijest potvrdilo na svojoj internetskoj stranici, poručivši kako je Bilić potpisao ugovor na dvije godine.

- Oduševljen sam ovom prigodom. Željeli su da ih vodim, da im pomognem kako bi se poboljšali. Jasno su mi dali do znanja da žele da ih ja vodim i nisam morao dva puta razmisliti - poručio je Bilić.

WBA je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Championshipa, a potom je u doigravanju ispao u polufinalu od Aston Ville, koja je u finalu preko Derby Countyja izborila povratak u Premiership.

- Vodstvo kluba me uvjerilo da se žele vratiti u elitni razred engleskog nogometa. WBA ima kratkoročni projekt i dugoročni projekt i oni se ne sukobljavaju - naglasio je bivši izbornik Vatrenih.

WBA će biti Bilićev šesti klub u trenerskoj karijeri, a vodio je i hrvatsku U-21 i seniorsku reprezentaciju. Vodio je Hajduk, potom mladu hrvatsku reprezentaciju, onda i onu seniorsku. Nakon EP-a u Poljskoj i Ukrajini 2012. preuzeo je moskovski Lokomotiv. Nakon samo jedne sezone preselio se u Bešiktaš, gdje se zadržao dvije sezone, a iduća postaja bio mu je londonski West Ham. Na klupi "čekićara" proveo je dvije i pol godine, a u studenome 2017. dobio je otkaz. U rujnu prošle godine preuzeo je saudijskog prvoligaša Al-Ittihada. Međutim, u veljači ove godine dobio je otkaz nakon samo pet mjeseci za kormilom. H
Najčitanije iz rubrike