Sport
KADETKINJE ŽNK OSIJEK VICEPRVAKINJE HRVATSKE

Nismo uzeli zlato, ali smo najbolji!
Objavljeno 14. lipnja, 2019.

Nakon što je seniorska ekipa izgubila državni primat, od protekloga su vikenda i kadetkinje ŽNK Osijek druge u Hrvatskoj. Posljedica je to plasmana na završnom turniru u Krapini, gdje su četiri regionalne prvakinje igrale za državnog prvaka, a kamo su učenice trenera Zvonimira Kolaka otputovale kao braniteljice titule. Bile su najbolje lani, a i godinu prije, ali sada više nisu.

No samo po rezultatu, jer po prikazanome, a posebice potencijalu u rosteru nasljednica "zečica", to nedvojbeno jesu. U polufinalom srazu protiv zadarskog Donata autoritativno su se postavile u kompletnom sastavu i ostvarile pobjedu 6:1. Sutradan (nedjelja) u finalu su igrale protiv Rijeke, a kako je to bila predigra završne seniorske utakmice Kupa Hrvatske u kojem su braniteljice naslova ekipa Splita igrale protiv Osijeka, čiji je trener Tihomir Rudež uzeo nekoliko Kolakovih najboljih igračica, uključujući vratarku Karlu Slanovic i debitanticu u "A" reprezentaciji Laru Lucić, tada je jasno da su se Riječankama suprotstavile u znatno slabijem sastavu. I izgubile zbog jedne zalutale lopte u mreži (0:1) nakon što prije i poslije ona nikako nije htjela u riječku, premda je permanentno bila ugrožena.

- Iz Krapine smo se vratili sa srebrom oko vrata iako smo sigurno najbolji u državi. Premda smo u finalu nastupili bitno oslabljeni jer smo nekoliko najboljih igračica ustupili seniorkama, ipak smo bili bolja ekipa koja to nije materijalizirala. Tako da se tron preselio u Rijeku, ali uz obostranu, odnosno opću spoznaju da persperktiva i budućnost stanuju u Osijeku. Na radost vodećih ljudi u klubu, koji stoga mogu očekivati brzi povratak na netom izgubljenu granu. Šteta je što djevojke koje su nastupile u finalu nisu dobile taj susret jer su ga po svemu zaslužile, pa bi imale i sjajnije kolajne, ali će to, nedvojbeno, biti u godinama koje dolaze. Iščekujemo ih s optimizmom i željom nadograditi se jer je nedvojbeno kvaliteta prisutna te ju treba izbrusiti do kraja. Imati vlastiti kadar najbolji je ako ne i jedini put imati stabilnost i posljedično primat u natjecanjima, posebice u dužem razdoblju koje je, čini se, netom prekinuto za najjaču klupsku vrstu. Nasljednice, međutim, stižu i treba samo malo strpljenja - u dahu je trener Kolak prepričao trodnevnu epizodu u Krapini zadovoljan ostvarenim iako je rezultat kadetkinje Osijeka spustio stepenicu niže u državnom redoslijedu. Istodobno je promovirao Lucić, koja se nalazi s najboljom reprezentacijom Hrvatske u Bugarskoj zajedno sa starijim klupskim kolegicama Kristinom Nevrklom, Martinom Šalek i Leonardom Balog. D.Lekšan
Danas u Bugarskoj
Pod vodstvom izbornika Mate Prskala, hrvatska ženska nogometna reprezentacija pripremala se u Vinkovcima, zatim otputovala u Bugarsku, gdje će odigrati dva prijateljska susreta s njihovom najboljom vrstom. Prvi dvoboj s Bugarkama igra se danas (petak), a sljedeći je na rasporedu u ponedjeljak. S reprezentacijom u Bugarskoj su i četiri nogometašice Osijeka.
Najčitanije iz rubrike