Sport
NOGOMETNI KUP VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Papuk utrpao pet komada Suhopolju i ludo proslavio osvajanje županijskog kupa
Objavljeno 13. lipnja, 2019.

Nogometaši orahovačkog Papuka osvojili su Kup Virovitičko-podrabske županije deklasiravši Suhopolje na svom terenu, u uzvratnoj utakmici finala, s visokih i potpuno zasluženih 5:0. Prvi susret na stadion "Park" završio je 1:1, Suhopoljci u uzvratu nisu imali nikakvih izgleda i nisu mogli do naslova u Kupu.

U sjajnom ambijentu pred 500-tinjak ljudi na stadionu Papuka sve je bilo riješeno već u prvih 15 minuta susreta. Domaćin je od prve minute bio znatno bolji akter na terenu, i već u trećoj minuti, nakon sjajne akcije Ninčevića i povratne lopte Čavića, poveo pogotkom Miroslava Rukavine. Ubrzo je bilo i 2:0, ponovno je Čavić probio bok i uputio teledirigiranu loptu na drugu vratnicu, na nogu Radinkovića, koji iz poluvoleja pogađa suprotni kut nemoćnog Dumenčića. Iako je nakon osam minuta igre imao dva pogotka prednosti, Papuk je nastavio napadati i nizati prilike, a, s druge strane, nogometaši Suhopolja gotovo nisu prešli centar. U 15. minuti Ninčević je sjajno gurnuo loptu u prazan prostor, a neuhvatljivi Čavić bio je prebrz za obranu gostiju, prvi dolazi do lopte i iz trka je šalje u mrežu. Do odlaska na odmor domaćin je zabio još jedan pogodak, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Čavić, koji je pogodio za 4:0.

U drugom dijelu Papuk je smirio igru, čak je dijelom prepustio inicijativu gostima, a Suhopolje nije moglo više od nekoliko poluprilika. Točku na ‘‘i‘‘ velike Papukove pobjede stavio je Zvonimir Juhas u 87. minuti susreta. Medalje sucima te finalistima uručili su član i tajnik Izvršnog odbora ŽNS-a Virovitičko-podravske županije, Tihomir Majstorović i Krunoslav Moslavac, te gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, a pokal u trajno vlasništvo i veliki prijelazni pokal kapetanu Papuka Tomislavu Bušljeti uručio je župan VPŽ-a Igor Andrović.

- Nakon osvajanja drugog mjesta u prvenstvu, eto, osvojili smo i Kup, što je i naša kruna sezone. Čestitam igračima koji su iznijeli teret teške sezone i ovo finale odigrali na visokoj razini. Čeka nas pretkolo hrvatskog kupa i nadam se prolasku, a onda bismo mogli dobiti i nekoga od hrvatskih prvoligaša, što bi bio praznik nogometa u Orahovici - kazao je trener Papuka Darko Krsnik. Iznimno zadovoljan bio je i kapetan pobjedničke momčadi Tomislav Bušljeta.

- Ovo su sjajni momci, velika smo klapa i upravo to zajedništvo donijelo nam je ovaj trofej - kazao je Bušljeta i poveo svoju momčad u ludo slavlje, koje je na orahovačkim ulicama trajalo do sitnih sati.

Vladimir Grgurić
PAPUK       5 (4)

SUHOPOLJE       0

ORAHOVICA - Stadion Papuka. Gledatelja: 500. Suci: Dragan Trupina (Vukosavljevica). Strijelci: 1:0 Rukavina (3), 2:0 Radinković (8), 3:0 Čavić (15), 4:0 Čavić (21), Juhas (87)

PAPUK: Mehmedi, Rukavina (od 75.Juhas), Šantić, Mimić B., Radinković, krsnik, Bušljeta, Podboj (od 78.Šimek). Ninčević (od 68. Mimić S.) i Čavić (od 83.Marinić). Trener: Darko Krsnik

SUHOPOLJE: Dumenčić, Sertić (od 64.Nemet), Prugovečki (od 79. Marković), Ibrkis, Lončarek, Javorović, Čolić (od 88. Lokinger), Menegati, Egri, Babec (od 85. Ivić9 i Buzuk (od 46. Grljak) Trener: Mario Tolo
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku