Novosti
UNIŠTAVANJE BENZINSKE POSTAJE

Petar Bočkaj ispitan tri mjeseca nakon nesreće
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Petar Bočkaj (23), igrač Nogometnog kluba Osijek, ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu više od tri mjeseca nakon što je Mercedesom ‘rasturio‘ benzinsku postaju u Kanižlićevoj ulici u Osijeku i pobjegao. Odvjetništvo ga je ispitalo zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nepružanja pomoći.


Očekuje li ga i kakva kazna tek će se vidjeti jer Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku u svom priopćenju navodi da će "nakon provedenog istraživanja donijeti meritornu državnoodvjetničku odluku sukladno članku 213. Zakona o kaznenom postupku".
Odvjetništvo sumnjiči Bočkaja da je 1. ožujka oko 23.53 sata u Osijeku, upravljajući pod utjecajem alkohola od najmanje 1,86 promila alkohola u krvi automobilom marke Mercedes E klase, došao do Inine benzinske postaje te zaustavio automobil ispred ulaza kako bi njegov suvozač otišao u trgovinu. Dok ga je čekao u automobilu, zbog alkoholom smanjenih psihofizičkih sposobnosti, nije automobil ugasio niti mjenjač stavio u neutralan položaj, nego se tijelom okrenuo unatrag razgovarajući sa suputnicama na stražnjem sjedalu vozila, nakon čega je bez razloga pritisnuo papučicu gasa. Zbog toga je automobil naglo krenuo naprijed i prošao blizu žene koja je stajala na vratima trgovine. Automobil je zatim u brzini ušao u prodajni prostor benzinske postaje te prošao neposredno pokraj djelatnice trgovine. Prednjom stranom automobila Bočkaj je nagurao police s robom i prodajni pult na drugu djelatnicu pritisnuvši je uza zid trgovine, pri čemu je ona zadobila ozljedu - distorziju nožnog zgloba. Osječko odvjetništvo sumnjiči Bočkaja da je nakon toga, iako je vidio da je djelatnica trgovine prikliještena uza zid i da se ne može pomaknuti, izvezao automobil iz prodajnog prostora benzinske postaje te je otišao s mjesta nesreće a da joj nije pomogao, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe. S.Lacić
Možda ste propustili...

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”

Najčitanije iz rubrike