Regija
MIHOLJAČKA INDUSTRIJSKA ZONA JANJEVCI PREDSTAVLJENA TAJVANSKM ULAGAČIMA

Proizvodnja dijelova za bicikle
u bivšem pogonu Borova?!
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, sa suradnicima, susreo se s predstavnicima velikih tajvanskih tvrtki. Tajvanskim investitorima, naime, u sklopu boravka u Osječko-baranjskoj županiji, koji je organizirala belomanastirska tvrtka Starco, odnedavno dio jedne tajvanske grupacije, predstavljena je Industrijska zona Janjevci iz Donjeg Miholjca.

- Grad Donji Miholjac intenzivno radi na privlačenju stranih investicija. Ovom prilikom, pred tridesetak poslovnih ljudi s Tajvana, predstavljene su mogućnosti i prednosti Industrijske zone Janjevci u Donjem Miholjcu. To su potencijalni ulagači koji su zainteresirani za širenje poslovanja proizvodnje dijelova za bicikle. Vjerujem kako ćemo imati još jednu pozitivnu priču u Donjem Miholjcu. Vrata Donjeg Miholjca uvijek su otvorena za potencijalne investitore, za sve koji pokažu interes za ulaganje i razvoj poslovanja na ovom području. Gospodarstvo je glavni pokretač razvitka, toga smo svjesni i želimo biti odskočna daska, a ne kamen spoticanja – rekao je donjomiholjački gradonačelnik dodavši kako predstoje daljnji razgovori prije donošenja konačne odluke.

Gradonačelnik Aladić istaknuo je kako se nada realizaciji planirane proizvodnje bicikala u pogonu bivše tvornice Borovo, koji se nalazi u zoni Janjevci.

- Ovo je odlična šansa jer Donji Miholjac ima široko proizvodno iskustvo. Znamo da je to Limex radio pa, prema tome, ne bi trebalo biti problema s kvalificiranom radnom snagom u slučaju da se odluče otvoriti pogon u zoni u Donjem Miholjcu - napomenuo je Aladić.

Grad Donji Miholjac inače ima jednu od najuspješnijih poslovnih zona u cijeloj Hrvatskoj. Prestižnu nagradu Grad je primio u 2015. godini. Zona se prostire na 127 hektara i ulazi u kategoriju velikih zona. Smještena je u jugoistočnom dijelu grada, i to između državnih prometnica D34 (Donji Miholjac - Osijek) i D53 (Donji Miholjac - Našice).

U zoni, prema dostupnim podatcima, posluje više od 30 tvrtki s oko 750 zaposlenih. Bave se drvoprerađivačkom, metaloprerađivačkom i prehrambeno-prerađivačkom industrijom, preradom plastike i nemetala. Zona se sagrađuje prema fazama i do sada su realizirane dvije. Sadašnjim poduzetnicima na raspolaganju je sva potrebna komunalna i poslovna infrastruktura. S.Fridl
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike