Osijek
PREDŠKOLSKI ODGOJ

Poznato koji će vrtići
dežurati u srpnju i kolovozu
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
U svim će vrtićima biti obavljeno generalno čišćenje * Stižu novi klimatizacijski uređaji

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Osijek usvojilo je plan dežurnih objekata u sklopu sustava gradskih vrtića za srpanj i kolovoz 2019. Prvi je put za djecu iz 12 vrtića organizirano, na mjesečnoj bazi, izmjenično dežurstvo.

Tako će u srpnju za djecu iz podcentra Mak, Jaglenac, Ivančica i Ribica dežurstvo biti organizirano u Maku, a u kolovozu u Jaglencu. Za djecu iz podcentra Jabuka, Sjenčica i Stribor u srpnju će dežurstvo biti u Jabuci, a u kolovozu u Sjenčici. Za djecu iz Maslačka, Nevičice, Vrapčića, Krijesnice i Kosjenke u srpnju će biti dežuran Maslačak, a u kolovozu Krijesnica. Uobičajeno dvomjesečno dežurstvo organizirano je pak za preostalih 14 vrtića i jaslica. Tako će Sunčica biti dežurna u srpnju i kolovozu za djecu iz Sunčice, Potočnice i Cvrčka; Jelenko za mališane iz Jelenka i Latice; Vedri dani za djecu iz podcentra Vedri dani, Bubamara i Bambi; Pčelica za djecu iz podcentra Tratinčica, Pčelica, Kockica i Radost; Josipovac i Zvončić za djecu svoga podcentra. Uz to, dežurni vrtić do 21 sat bit će Sunčica, a dežurni vrtić subotom Vedri dani.

"Za dio vrtića dežurstvo je organizirano u dva podcentra s izmjenom srpanj/kolovoz kako bismo dobili priliku pripremiti prostor pojedinih vrtića za nove sobe, u koje će biti smještene nove skupine. Također, tako će se dio vrtićkih prostorija moći obojiti i u svim će se objektima obaviti generalno čišćenje, što je nemoguće učiniti kada su u njima djeca. To se do sada nije radilo, a zašto, ne znam, jer takvo je što potrebno svakom vrtiću. Tijekom godine u svim se objektima i sobama unutar njih nagomila puno stvari, pa se moraju raščistiti. Negdje postoji i potreba za preseljenjem namještaja, a negdje i za njegovom prilagodbom jasličkim skupinama", objašnjava ravnateljica Dječejeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj.

Kada su u pitanju uvjeti u kojima će djeca boraviti u dežurnim vrtićima, ravnateljica poručuje kako se kontinuirano radi na klimatizaciji vrtića, u skladu s financijskim mogućnostima ustanove.

"Neki su vrtići klimatizirani, neki nisu. Servis postojećih klimatizacijskih uređaja obavljen je još u ožujku, a novi klimatizacijski uređaji stižu upravo u Sjenčicu i Mak", kaže ravnateljica. Za kraj najavljuje kako će u idućoj pedagoškoj godini raspored dežurstava biti poznat već u ožujku, s obzirom na to da se pokazalo kako je on korisnicima relevantan čimbenik u planiranju godišnjeg odmora.

Ivana Solar
Za vrtić subotom obvezno je dostaviti potvrde poslodavca
“Ako se korisnici s prebivalištem na području Grada Osijeka ne koriste uslugama Dječjeg vrtića Osijek tijekom srpnja i kolovoza, oslobođeni su plaćanja usluga. No djeca iz obitelji koje se koristi pravom na besplatan vrtić na temlju prihoda po članu obitelji manjem od 1000 kuna, a jedan ili oba roditelja imaju status nezaposlene osobe, ne ostvaruju pravo na pohađanje vrtića tijekom srpnja i kolovoza. Također, uslugama vrtića subotom mogu se koristiti djeca čiji roditelji rade i subotom. Za korištenje navedene usluge potrebno je dostaviti potvrdu poslodavca o radnom vremenu obaju roditelja, odnosno jednog roditelja ako dijete živi samo s mamom ili samo s tatom”, poručuju iz Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Osijek.
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike