Osijek
SPAS OD VRUĆINA NA RIJEČNOJ OBALI

Onima koji se žele osvježiti
ne smeta ni niska
temperatura Drave
Objavljeno 14. lipnja, 2019.

Iako ljeto još nije kalendarski počelo, temperature koje ovih dana griju Osijek privlače sve veći broj naših sugrađanki i sugrađana na najpopularnije osječko kupalište - Kopiku. Onima koji se pod svaku cijenu žele osvježiti ne smeta još uvijek niska temperatura Drave, kao ni blato te poneki trag smeća što ga je na obalu nanijela nabujala rijeka. A ona se, srećom, lagano povlači, vodostaj je sve niži te bi se uskoro mogao pojaviti pješčani prostor koji će okupirati tisuće kupača.

I dok u jučerašnjoj patroli na popularnom Želji, kupalištu pokraj željezničkog mosta, nismo zatekli ništa osim jednog usidrenog čamca te, nažalost, razbacanog smeća koje će, nadamo se, što prije biti uklonjeno, toplinski val, najsnažniji ove godine, na Kopiku je već u prijepodnevnim satima izmamio 30-ak kupača, ali i njihove kućne ljubimce, koji također vape za osvježenjem.

Tamo smo najprije susreli grupicu dobro raspoloženih srednjoškolaca koji su spremno pozirali pred objektivom naše fotoreporterke Andree Ilakovac. Nismo ih pitali je li to neka vrsta slobodne izvannastavne aktivnosti uoči posljednjeg dana nastave, činilo se suvišnim.

Nešto dalje uočili smo naše poznate "tuljane", kupače kojima je trenutačna temperatura Drave vjerojatno previsoka jer kupanje na istoj redovito prakticiraju i u zimskim mjesecima. Oni su, zapravo, dobri duhovi Kopike i tamo ćete ih, budite sigurni, vidjeti u bilo koje doba godine. Svoj redoviti ljetni ritual, kaže, odradio je i jedan vremešni gospodin. Ne želeći otkrivati svoje ime, samo nam je poručio da na ovaj način održava dobru formu. A ona je uistinu zavidna, skokom u hladnu rijeku učinio je ono što ne bi učinili ni mnogi mnogo mlađi od njega. I tako... još poneki razdragani pas, poneka osunčana Osječanka i naša se šetnja primakla kraju. Ali, vidjeli smo više nego dovoljno za početak ljetnog ludila na osječkom moru.

Ivan Alilović
Otvorenje Kopike ipak u subotu, 15. lipnja
Iako je prvotno bilo najavljeno za petak, 14. lipnja, otvorenje bazena RC-a Copacabana ipak će biti u subotu, 15. lipnja, u 9 sati, kada će bazeni, tobogani, teren za minigolf, staza za kuglanje, boćališta i igralište za veliki šah biti dostupni svim generacijama Osječanki i Osječana. Ne sumnjamo da će se okupiti u velikom broju. Očekuju nas, prema onome što čujemo iz Športskih objekata, i neka iznenađenja u novoj sezoni, odnosno uređenje lijeve obale Drave na potezu uz sportsko-rekreacijski centar Copacabana. Riječ je o postavljanju dvaju setova solarnih tuševa s po pet mjesta za tuširanje, kao i instaliranje pet solarnih klupa i tri seta kabina za presvlačenje s po dvije kabine. Ondje će se postaviti solarni paneli za punjenje električnih uređaja, kao i jedno solarno drvo/punjač za elektroničke uređaje, s besplatnim pristupom na internet. Također, na 20 rasvjetnih tijela postojeća će se rasvjeta zamijeniti LED rasvjetom. Svi bi navedeni radovi trebali biti dovršeni do 15. lipnja. Ukupna je vrijednost projekta uređenja tog dijela obale Drave 1.053.876 kuna. Sve je, dakle, pripremljeno i sređeno za početak sezone kupanja, u kojoj će cijena ulaznica biti istovjetna prošlogodišnjoj - pet kuna za djecu i osam za odrasle osobe. Prema ustaljenoj praksi, voda u tzv. duboki bazen bit će puštena nešto poslije, a odmah u subotu bit će dostupni bazen s ‘’gljivom’’, dječji i olimpijski. Znači, mame, tate, bake i djedovi, znate što vam je činiti. Djecu za ruku i pravac Copacabana.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike