TvObzor
SUPERVAL- KONCERT ŠKOLSKIH BENDOVA ODRŽAT ĆE SE U VELIKOM POGONU TVORNICE KULTURE

Fantastična priča o entuzijazmu dvije učiteljice
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
Koncert koji je prvotno planiran u manjoj dvorani privukao je odličan interes publike, pa će pet bendova dobiti priliku nastupiti na pozornici u dvorani u kojoj su prije njih svirala najveća regionalna imena

Superval, koncert školskih bendova, održat će se u petak, 14. lipnja u Velikom pogonu Tvornice kulture. Koncert koji je prvotno planiran u manjoj dvorani privukao je odličan interes publike, pa će pet bendova iz Zagreba i Jastrebarskog dobiti priliku nastupiti na velikoj pozornici u dvorani u kojoj su prije njih svirala najveća regionalna imena te prilično impresivan broj globalnih glazbenih heroja.

Već sama najava Supervala izazvala je sjajne reakcije i pubike i medija. Tjednima se javljaju osnovne i srednje škole čiji su učenici najavili dolazak u petak u Tvornicu, a pozivima su se priključila i brojna ugledna lica poput Gorana Bareta, Davora Gopca, Riđija iz High5, Danijele Trbović, Deana Kotige, Ribafisha, Morane Zibar, Nike Kranjčara, Marka Šapita i mnogih drugih. Očigledno je svijest o vrijednosti projekta kao što je Superval utjecala i na najavljeni posjet i prodaju ulaznica te je svirka definitivno prebačena u Veliki pogon.

I satnica je prilagođena uzrastu glazbenika. Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 18 sati. Prvi će, u 19 sati, nastupiti The Smafp, nakon kojih u 19.45 počinju The Seven. MIOC Band ne scenu će u 20.30, River 42 u 21.15, a program će zaokružiti KGB, čija je svirka planirana u 22 sata.

Ono što je počelo kao običan mail razrednice s upitom za povoljnije ulaznice za nastup Partibrejkersa, proteklih se mjeseci pretvorilo u fantastičnu priču koju su prenijeli svi mediji, ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. U njoj se otkriva bezgraničan entuzijazam i ljubav učiteljica Ane Bajo i Antonije Radoš prema želji da djeca upoznaju i zavole kvalitetnu glazbu. Osim učenja o povijesti glazbe i najvažnijim domaćim i stranim bendovima od 50-ih godina do danas, u OŠ Grigora Viteza na zagrebačkim Krugama formiran je i bend – The Seven – i upravo je njihov dolazak na svirku u Šubićevu bio pokretač ideje da se za kraj školske godine organizira Superval, koncert školskih bendova. (N.K.)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike