Kultura
PREMIJERA PREDSTAVE "DNK" NA 16. VIROVITIČKOM KAZALIŠNOM LJETU

Nova faza suradnje AUKOS-a i Kazališta Virovitica
Objavljeno 14. lipnja, 2019.
VIROVITICA - Praizvedbom predstave DNK u Kazalištu Virovitica otvoreno je 16. virovitičko kazališno ljeto. Kazališni komad čiji je autor britanski dramski pisac i scenarist te vlasnik kazališne nagrade Tony, Dennis Kelly, na daske je virovitičkoga kazališta postavio bugarski redatelj Petar Kaukov. Pred punim gledalištem devet studenata druge godine Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku izvelo je, uz "asistenciju" glumaca Kazališta Virovitica - Sare Lustig i Gorana Vučka, oštru i pomalo šokantnu priču o osjećaju krivnje i "paklenog super plana", koji skupinu tinejdžera pokušava izvući iz mogućega kriminalnoga nedjela.


Osim što je redatelj, Petar Kaukov je i profesor režije na Nacionalnoj akademiji za kazališnu i filmsku režiju u Sofiji. Ove je godine sa svojim studentima predstavu DNK postavio kao njihov ispit iz glume, a Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica, odlučio je da postane dio kazališnoga repertoara.


- Meni je to velika čast jer će ova premijera biti početak nove faze suradnje osječke Akademije i virovitičkoga kazališta, koje je nastavna scena AUKOS-a - istaknuo je redatelj te dodao kako je uživao raditi s mladim glumcima, jer posjeduju veliku energiju i entuzijazam.
Uz premijerno izvedenu predstavu DNK, ovogodišnje Virovitičko kazališno ljeto nudi posjetiteljima raznolik program, a predstave će u sklopu festivala biti igrane u Zagrebu, Osijeku, Požegi, Varaždinu i Virovitici. V. Gregurić
TREMA POSTOJI
Jedna od mladih glumaca koje sudjeluju u predstavi je i Virovitičanka Ana Cmrečnjak, studentica druge godine glume i lutkarstva na osječkoj Akademiji, kojoj je uloga u predstavi DNK bila ispitna: "Prije Akademije 12 sam godina bila u Dramskoj studiju Kazališta Virovitica, ovo je moje domaće kazalište i moj drugi dom. Trema postoji jer je velika razlika glumiti u učionici na Akademiji i na pravoj pozornici."
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike