Sport
USPJEŠNA GENERALKA MLADIH VATRENIH

Bašić srušio Dance, dojam pokvarila ozljeda Šunjića
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Mlada hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je odradila generalku pred odlazak na Europsko U-21 prvenstvo koje se od 16. do 30. lipnja održava u Italiji i San Marinu. Gračanovi izabranici su u Puli pobijedili vršnjake iz Danske, koji također putuju na EP, s 1:0 pogotkom Tome Bašića u 92. minuti. Bašić se pokazao kao joker s klupe, ušao je u drugom poluvremenu u igru i nakon krasnog prodora u posljednjoj minuti sudačke nadoknade zabio je pobjednički gol.

Hrvatska je od početka utakmice bila bolja momčad na terenu, napadala je i prijetila, ali nije bilo pogodaka sve do 92. minute. Odličan dojam s generalke mladih Vatrenih pokvarila je ozljeda Ivana Šunjića, koji je u 42. minuti morao izići s terena zbog ozljede gležnja nakon divljačkog starta jednog danskog igrača. No izbornik Nenad Gračan optimističan je i vjeruje kako će Šunjić putovati na Euro.

- Vjerujem da će sve biti uredu sa Šunjićem. Osjetio je bol u zglobu koji ga već duže muči. S obzirom na to koliko je karakteran, Šunja mislim da će ubrzo biti na raspolaganju - rekao je izbornik te dodao kako je zadovoljan onim što je njegova momčad pokazala protiv Danaca.

Generalka je uspješno odrađena, a mladi Vatreni u petak putuju u San Marino gdje će na Euru u skupini igrati s reprezentacijama Francuske, Engleske i Rumunjske. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike