Sport
BIJELO-PLAVI KREĆU U PRIPREME

Jugović potpisao trogodišnji ugovor i bit će danas na Skenderovoj prozivci
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
Nogometaši Osijeka danas će početi pripreme za novu natjecateljsku sezonu. U njoj ih očekuje treći uzastopni nastup na europskoj sceni, a u domaćem prvenstvu zanimljiv izazov drugog mjesta, koje će u ljeto 2020. osiguravati nastup u kvalifikacijama za Ligu europskih prvaka. Zato su u osječkom prvoligašu vrlo agilni na planu dovođenja pojačanja, iako prijelazni rok službeno još nije ni počeo. Prva akvizicija bio je stoper Dinama Ante Majstorović, a jučer je u svlačionicu bijelo-plavih stiglo još jedno ozbiljno pojačanje. Nakon šest godina u Gradski vrt se vraća Vedran Jugović. Taj 30-godišnji veznjak potpisao je trogodišnji ugovor s NK Osijek i bit će na današnjoj prozivci. O Jugoviću doista ne treba trošiti riječi. Čovjek ima 169 nastupa u HNL-u, 20 europskih utakmica u nogama, što s Osijekom, a što s Rijekom, pa nema nikakve dvojbe da će s takvim referencama biti ozbiljno pojačanje za osječku momčad. Trener Dino Skender sigurno ima pravo zadovoljno trljati ruke s obzirom na nova lica koja je dobio odmah na početku priprema. I to sigurno neće biti sve kada je riječ o igračkim pojačanjima, ali počelo je ohrabrujuće.

Inače, Skender će svoje snage na početku priprema za novu sezonu okupiti danas u 19 sati. Neće mu se odmah odazvati baš svi. Kapetan Mile Škorić i mađarski majstor László Kleinheisler dobili su produženi odmor zbog reprezentativnih obveza, a momčadi bi se trebali priključiti uoči odlaska na pripreme u Austriju, koji je planiran za 24. lipnja. Danas neće biti ni novopečenog člana Ante Majstorovića, koji je nedavno uplovio u bračnu luku pa će se u osječkom okruženju opet pojaviti u ponedjeljak, 17. lipnja. No zato će u svlačionici Skendera dočekati kontingent mladih snaga koje je on promovirao tijekom proljetnog dijela sezone i koje više nisu stipendisti, nego sada imaju profesionalne ugovore. Bit će tu i društvo koje se vratilo s posudbi, a, naravno, i svi starosjedioci koji imaju važeće ugovorne obveze s bijelo-plavima. Tako će Skender uvodnih desetak dana prije odlaska u Austriju, između ostalog, iskoristiti i za izradu konačnog nacrta igračkog kadra za sljedeću sezonu. Naravno, u tom prvom dijelu pripremnog razdoblja treba očekivati još poneko igračko pojačanje, jer nema dvojbe da Skender želi imati što jasniju sliku momčadi prije nego što ju povede na završne pripreme. Što se odlazaka tiče, zasad ih nitko i ne spominje, a još kada je preuzeo momčad, trener je izrazio jednu želju:

- Bilo bi dobro da nam na ljeto nitko ne ode.

Tada je to zvučalo pomalo apstraktno, a danas ne izgleda kao nemoguća misija, posebno dok traje europska avantura bijelo-plavih.

Dalibor Keler
DEJAN RADONJIĆ SLJEDEĆI NA REDU?
Sportski direktor Alen Petrović i njegov pomoćnik Marin Skedner, koji je ujedno i glavni klupski skaut, kao da nekim redom popunjavaju roster prve momčadi. Prvo je stigao stoper Ante Majstorović, pa veznjak Vedran Jugović, a ako se i dalje budu “držali reda”, sljedeća bi akvizicija trebala biti napadač. Dosta je imena bilo u optjecaju i još ih ima, ali, prema našim saznanjima, Gradskom vrtu najbliži je centarfor zagrebačke Lokomotive Dejan Radonjić. Poslali su iz osječkog kluba upite na još neke adrese, ali su zbog prevelikih odštetnih zahtjeva odustali od Ramona Miereza i Lukasa Zwolinskog. Razgovori s Radonjićem su u tijeku, a ako se i ne budu raspleli na željeni način, u Gradskom vrtu imaju spremne i druge opcije.
Vedran Jugović je potpisao trogodišnji ugovor s bijelo-plavima
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike