Svijet
NEDIPLOMATSKI POTEZI DAČIĆA U UN-U

Vrijeđa kolege i širi lažne teorije zavjere
Objavljeno 13. lipnja, 2019.
Šef srpske diplomacije, Ivica Dačić na neki dan održanoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, gdje je bilo riječi i o prilikama na Kosovu, pokazao je kako su mu diplomacija i uljudno ponašanje slabija strana. Nakon sjednice verbalno je napao šeficu izaslanstva Kosova u UN-u Vloru Citaku dok je neobvezno razgovarala s članovima američkog izaslanstva i dobacio: "Ovi s kojima sjediš su vaši kolonizatori!... Ajde, bre... glupi ste koliko ste teški..." i izrekao još jednu vulgarnu primjedbu uvrijedivši ne samo kosovsku izaslanicu nego i američku administraciju.

- Koliko nekoga nije sram da u Vijeću sigurnosti, pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije diljem svijeta i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma, koristi takav jedan izraz, a da vas nije sramota, to je čisti bezobrazluk. Dekolonizacija, to je najveća glupost – rekao je Dačić reagirajući na izjavu Vlore Citaku na sjednici kako je stjecanje neovisnosti i slobode Kosova od Srbije prije točno 20 godina bila zapravo "dekolonizacija".

Na svom mu je Twitteru odgovorio Behgjet Pacolli, kosovski ministar vanjskih poslova, ocijenivši da je Dačić "dobar u teatralnosti, no loš u diplomatskom ponašanju" te da se Kosovo oslobodilo "srpske kolonizacije". Dačić ne bježi ni od teorija zavjere, pa najnovija glasi: Priština planira napasti sjever Kosova i "osvojiti" rudnik olovocinčane rude Trepča te "podmetati eksplozivne naprave". M.F.
Možda ste propustili...

NAPAD NOŽEM NA BISKUPA ASIRSKE CRKVE U SYDNEYJU

Motiv napada - vjerski ekstremizam

VOJNI GUBICI U UKRAJINI

Smrt više od 50.000 ruskih vojnika

Najčitanije iz rubrike