Sport
NOVO LICE U GRADSKOM VRTU

Majstorović prva ljetna
akvizicija bijelo-plavih
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Možda bi već do Skenderove prozivke moglo stići i drugo pojačanje u Osijek, u liku povratnika u Gradski vrt - Vedrana Jugovića

NK Osijek je dobio prvo ljetno pojačanje. Novi stanar bijelo-plave svlačionice postao je dojučerašnji stoper zagrebačke Lokomotive Ante Majstorović.

Njegovo ime već se neko vrijeme spominjalo u kontekstu dolaska u Osijek, a sada će ta priča postati i službena. Naime, Majstorović i NK Osijek već su dogovorili uvjete pod kojima će on nositi bijelo-plavi dres, dogovorena je i odšteta koju će osječki klub platiti Dinamu (neslužbeno je riječ o 400.000 eura), čiji je Majstorović bio član iako za "modre" nije odigrao ni minute (odmah nakon potpisa ugovora posuđen je Lokomotivi, nap. a.), a jedino što je nedostajalo kako bi se posao kompletirao bio je liječnički pregled, koji je Majstorović prošao bez problema, pa je jučer poslijepodne posao i službeno dovršen potpisivanjem trogodišnjeg ugovora s opcijom produženja za još jednu godinu.

Dugo "na oku"
Majstorović bi po svojim referencama morao biti pojačanje za bijelo-plave. U HNL-u je skupio 131 nastup igrajući u dresu RNK Split i Lokomotive, a ima i europskih iskustava, jer je s "lokosima" odigrao četiri utakmice u kvalifikacijama za Europsku ligu. Ante će u studenome napuniti 26 godina i polako se približava najboljim igračkim godinama, pa bi i s te strane njegovo dovođenje moralo biti pun pogodak. Inače, on je već duže pod povećalom osječkog kluba, ali uvjeti za njegov prelazak u Gradski vrt poklopili su se tek ovog ljeta. Ostane li u Gradskom vrtu, kapetan Mile Škorić, trener Dino Skender dobit će ono što je priželjkivao iskusan i kvalitetan trio u posljednjem redu (Škorić-Guti-Majstorović). Ne treba se iznenditi ako Osijek bude psoegnuo za još ponekim pojačanjem u posljednjem redu jer s obzirom na to da se igra s trojicom, potrebno je imati širi izbor na toj poziciji od ovog koji bijelo-plavi imaju trenutačno. U tom se kontestu spominjao mogući povratak Jakova Filipovića, koji je poniknuo u Gradskom vrtu, ali je karijeru gradio igrajući za BSK, Cibaliju, Inter Zaprešić i belgijski Lokeren.

Napadač je prioritet
Iako prijelazni rok službeno još nije počeo (start je 17. lipnja), ne treba se iznenaditi ako do prozivke, koja je predviđena za četvrtak, 13. lipnja, u 19 sati u osječkoj svlačionici osvane još poneko novo ime. Naime, sasvim blizu povratku je i veznjak Vedran Jugović. I on bi se već možda danas trebao podvrgnuti liječničkim prelgledu, što je jasan signal da je i s njim postignut dogovor. Nije tajna kako je dovođenje bar jednog kvalitetnog napadača prioritet bijelo-plavima. Od domaćih snaga spominjao se Dejan Radonjić, ali zasad se o toj mogućnosti ne priča baš glasno. Radonjić je na odmoru, a i on je već dugogodišnja simpatija osječkog kluba, koji ga je posljednja dva ljeta mamio na dolazak, no pregovori nisu završili uspjehom. Možda treća bude sreća.

S Radonjićem bi završilo zanimanje Osijeka za domaće igrače, ali zato "na lageru" postoji nekoliko inozemnih igrača koji visoko kotiraju na popisu želja. Uglavnom, sljedećih desetak dana u Gradskom vrtu bit će zanimljivo.

Dalibor Keler
OSOBNI KARTON
Datum rođenja: 6. studenoga 1993.

Mjesto rođenja: Zagreb

Pozicija u momčadi: centralni branič

Dosadašnji klubovi: RNK Split (2012. - 2016.), Dinamo (2016.), Lokomotiva (2016. - 2019., posudba)

Nastupi u HNL-u: 131

Broj pogodaka u HNL-u: 3

Ejupi se vratio u Slaven Belupo

Muzafer Ejupi je odmah nakon završetka prošle sezone najavio kako odlazi iz Gradskog vrta, a jučer je objavljena njegova nova destinacija. Odnosno stara. Ejupi se vratio u redove Slaven Belupa. U kolovozu 2016. je, kao ponajbolji igrač Slaven Belupa, došao u Osijek, no sad je ponovno u Koprivnici. Potpisao je jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu godinu. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike