Novosti
O MINISTRICI DIVJAK

Plenković: Vidjet ćemo
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak najavu saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića da počinju prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekavši da će se "vidjeti sutra" hoće li prikupiti dovoljno potpisa.

Na novinarski upit smatra li da će Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti uspjeti prikupiti dovoljno potpisa za smjenu Divjak, premijer je odgovorio: "Vidjet ćemo sutra." Nakon svečane sjednice Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije Plenković je komentirao i prijedlog rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa da njegovu ocu, sveučilišnom profesoru komunikologije Mariju Plenkoviću, dodijeli status professora emeritusa. "To nema nikakve veze sa mnom. Ako vi povezujete, ja vam čestitam", kazao je.

Na upit kada se može očekivati njegovo očitovanje o analizi županijskih organizacija HDZ-a i rezultata izbora za Europski parlament i ima li "crnog labuda", odgovorio je: "Reći ću vam. Kada vam kažem."

Novinari su ga pitali i za komentar izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da Rafineriju Sisak treba očuvati na što je Plenković ustvrdio: "Ovdje ljudi rade." "S obzirom na to kakva je situacija bila, ovdje je sada dobro", kazao je na novinarsku konstataciju da će vrlo malo radnih mjesta biti očuvano. H
Najčitanije iz rubrike