Novosti
PRIPREMNO ROČIŠTE NA OSJEČKOM SUDU

Afera SMS: Odvjetniku pozlilo, ročište odgođeno
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Pripremno ročište u aferi SMS na Županijskom sudu u Osijeku odgođeno je zato što je odvjetniku Franje Varge pozlilo. Netom prije početka ročišta odvjetnik Mario Poljak u kafiću nedaleko od suda izgubio je svijest. Hitna pomoć ga je odvezla u Klinički bolnički centar Osijek.

"Iduće ročište nije sazvano, nego će poziv doći pisanim putem. Vezano uz drugi slučaj, ne mogu govoriti jesu li Varga i Curić ispitani u Državnom odvjetništvu, jer je to tajna. U veljači ove godine dao sam prijedlog za delegaciju nadležnosti sa Županijskog suda Osijek na drugi stvarno nadležni sud. Osječki je sud danas (utorak, nap. a.) donio odluku da će taj moj prijedlog dostaviti Vrhovnom sudu na odluku, zbog čega nije ni određen datum novog pripremnog ročišta. Zašto to do sada nije riješeno, to je odlično pitanje. Sugerirao sam da se predmet prebaci u Zagreb jer se tvrdi da je kazneno djelo počinjeno i u Zagrebu, a i svi su svjedoci i tužitelji i branitelji, kao i jedan od okrivljenika, iz Zagreba", kazao je Krešimir Vilajtović, odvjetnik Blaža Curića.

Podsjetimo, bivši policijski informatičar Franjo Varga te Blaž Curić, vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, optužnicom se terete zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, odnosno pomaganja u sprječavanju dokazivanja. Nakon izlaska iz istražnog zatvora, sredinom ožujka, Varga je tvrdio da su sve optužbe "konstrukcije i laži".

U povodu medijskih upita u vezi s javnim istupima Franje Varge u kojima je navodio kako je spreman surađivati s istražiteljima i iznijeti razna saznanja, 6. svibnja oglasio se i Uskok, koji je istaknuo da je Varga pet puta iznosio obranu, od čega tri puta na vlastiti zahtjev. Od ta tri puta u dva navrata nije htio govoriti. I nakon potvrđivanja optužnice Franjo Varga javno je govorio da želi reći što zna, između ostalog i o onom za što ga se tereti. "Navedenog datuma s Vargom je bio zakazan razgovor na koji je trebao pristupiti sa svojim braniteljem. Međutim, suprotno dogovoru, Franjo Varga je na razgovor došao bez branitelja te je samo ponovno najavio da je voljan razgovarati i iznijeti razna saznanja. Stoga medijske natpise o navodnoj nezainteresiranosti ili opstrukcijama smatramo neutemeljenima", naveli su početkom svibnja iz Uskoka.

U drugom slučaju koji se povezuje s Vargom podignuta je kaznena prijava protiv potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, njegova brata Josipa Brkića, Blaža Curića te Franje Varge zbog nedopuštenog presretanja računalnih podataka. S.Lacić
Obrana optuženih tražila je da se slučaj premjesti u Zagreb
Možda ste propustili...

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta