Regija
SLOVAČKI CENTAR ZA KULTURU I SAVEZ SLOVAKA

Na području Našica u 2011. bilo više od 4.500 Slovaka
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
NAŠICE - Slovaka je na području Našica prema popisu iz 2011. bilo oko 4.500, a sad ih ima i više. Upravo zbog toga u Našicama djeluje Slovački centar za kulturu i Savez Slovaka. S ciljem prezentiranja rada te slovačke kulture, a u sklopu proslave Dana grada na Trgu dr. Franje Tuđmana bila je postavljena infotočka "Upoznajte Slovački centar za kulturu Našice". Djelatnosti Centra, ali i razne publikacije, predstavila je ravnateljica Sandra Kralj Vukšić i kustosica Tatjana Seničanin te učenici OŠ kralja Tomislava, koje učiteljica Ana Marošević uči slovački jezik.


- Cilj nam je sugrađane upoznati s našim djelovanjem te predstaviti jedini kulturno-društveni časopis Slovaka u Hrvatskoj "Pramen" - rekla je Seničanin te pozvala sve zainteresirane na učenje slovačkog jezika preko portala www.slovake.eu, na kojem slovački možete učiti bez predznanja.


Prezentirane su i autorska izložba Zidne kuharice - likovni izričaji naših baka, koja već dvije godine putuje kroz Hrvatsku, te izložba Obitelj Pejačević i kulturno povijesne veze Hrvata i Slovaka ostvarena u suradnji sa Zavičajnim muzejom. I.Ć.
Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike