Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Devet učenika osvojilo je prvo mjesto na državnim natjecanjima
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
VINKOVCI - Učenicima osnovnih i srednjih škola koji su iz znanstvenog i strukovnog područja osvojili prvo, drugo i treće mjesto na državnom, odnosno prvo na županijskom natjecanju, uručena su u Vinkovcima priznanja i nagrade, bez kojih nisu ostali ni njihovi mentori.

Na natjecanjima i smotrama školske godine 2018./2019. bilo je uključeno 9000 učenika, za 430 učenika manje nego prošle godine na školskim, županijskim i regionalnim i državnim natjecanjima. Na svjetskom natjecanju u Kini iz robotike sa svojim mentorom Danielom Rakijašićem, učenici Fran Marić, Nino Matozan i Vittorio Vičević osvojili su drugu nagradu. Osim toga Irena Bunčić, učenica Srednje strukovne škole Vinkovci, na AEHT-a međunarodnom natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola osvojila 1. mjesto iz područja slastičarstva u Nizozemskoj, mentorica je bila prof. Ružica Šošić.

Prvo mjesto na državnim natjecanjima osvojilo je devet učenika, drugo mjesto osvojilo je 14 učenika, jedna ekipa, jedan trio i jedan duo, dok je treće mjesto osvojilo devet učenika. Kad se govori o uspjesima, nikako se ne smiju zaboraviti dvije učenice - Valentina Jozanović i Valentina Kuntić iz Srednje strukovne škole koje su sa svojom mentoricom Marijom Bošnjak izborile sudjelovanje na državnoj smotri radova učenika s teškoćama.

Priznanja i nagrade uručili su doc.dr. sc. Jadranka Mustapić Karlić, prof. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, zamjenik pročelnice u Upravnom odjelu za obrazovanje Mario Adamović te zamjenik župana Đorđe Čurčić. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MARIJAN ŽIVKOVIĆ - PATRIČAR OŠTRO PROTIV RADNE NEDJELJE:

Svoje ću radnice autobusima dovesti pred zgradu Sabora

2

PLAN OPĆINE DRENJE ZA AKUMULACIJU

Izradili projekt plaže i hotela za Borovik

3

POTPISAN UGOVOR ZA RADOVE VRIJEDNE 27,1 MILIJUN KUNA

Autobusni kolodvor, gradski projekt desetljeća, sagradit će za najviše godinu dana