Osijek
ISKRA WALDORFSKA INICIJATIVA

Na Obiteljske su igre u nedjelju svi dobrodošli
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
ISKRA waldorfska inicijativa u nedjelju (16. lipnja) u Perivoju kralja Tomislava (Drvengrad) od 17.30 do 19.30 organizira Festival obiteljskih igara. Festival obiteljskih igara namijenjen je djeci i roditeljima, a kroz već tradicionalne igre obuhvatit će repeticiju starih narodnih običaja vezanih uz Ivanje.

"Dan 24. lipnja u hrvatskoj tradicijskoj kulturi poznat je kao Ivanj dan, a glavno je obilježje paljenje ivanjskih vatri, odnosno krijesova. Tada bi se djevojke hvatale za ruke i pjevale i plesale u kolu oko vatre. Za vrijeme dok vatra gori, poneki bi i preskakivali krijes. Također, mlade djevojčice bi ophodile kuće pjevajući domaćinima. Na glavama nosile su vijence ispletene od cvijeća. Kupanje na Ivanj dan još je jedan od običaja ovog važnog blagdana. Običaj je bio jesti na taj dan bobičasto voće... Obiteljske ćei gre obuhvatiti neke od ovih običaja na način prilagođen djeci i uvjetima", poručuju iz Iskre.

Sudjelovanje u Obiteljskim igrama besplatno je, ali zahtijeva ispunjavanje prijavnice koju je moguće pronaći na poveznici u sklopu iternetske stranice Iskre, te prihvaćanje Izjave o privatnosti. Organizatori sudionicima poručuju da na igre dođu u udubnoj odjeći i obući te da za djecu ponesu rezervnu odjeću. I. Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI GRAD, OMILJENO MJESTO ZA ŽIVOT

Gradska četvrt kojoj je sve na dohvat ruke

2

OSJEČANI SU SE OPUSTILI

I dok je Kopika puna, plaže duž jadranske obale puste

3

MJERA ŠTEDNJE: UMJESTO UČENICIMA, 110.000 KUNA GOSPODARSTVENICIMA

Grad ove godine neće nagraditi najmaturante!