Osijek
REKONSTRUKCIJA DIJELA TRPIMIROVE BRŽA OD PLANIRANOG ROKA

Cesta ispod podvožnjaka mogla bi biti završena već za 15 dana
Objavljeno 12. lipnja, 2019.

Tri stotine metara ceste u Trpimirovoj ulici, ispod podvožnjaka, potpuno se rekonstruira. Radovi napreduju dobrim tempom, tako da su na četverotračnoj cesti odrađena istočna dva prometna traka i u tijeku su “dubinski” radovi na preostala dva. Promet se odvija u skladu sa signalizacijom i nema velike gužve, jer je za promet otvoren novoasfaltirani dio.

Radove je na trenutačno raskopanoj dionici gradilišta gradske prometne žile kucavice obišao zamjenik gradonačelnika Boris Piližota kako bi se sa stručnim suradnicima iz gradske uprave uvjerio kako se odvijaju radovi na investiciji vrijednoj dva i pol milijuna kuna.

- Rekonstrukcija obuhvaća i radove na podzemnoj infrastrukturi. Posebno značenje imaju i radovi na odvodnji oborina, jer je riječ o dionici na kojoj u situacijama jačih oborina cesta ponekad bude potpuno poplavljena. Želim zamoliti građane za razumijevanje i malo strpljenja - kaže zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Zoran Škorić, direktor Osijek-Koteksa koji izvodi ove radove, potvrdio nam je da će ovi radovi u niskogradnji biti okončani i prije ugovorenog roka.

- Dapače, radovi su mogli biti već gotovi da nije bilo ovog kišnog razdoblja koje je iza nas. Takvi radovi za Osijek-Koteks, koji ima veliko iskustvo u niskogradnji, nisu nikakav problem. Sada procjenjujem da ćemo moći raditi bez prekidanja posla jer nema padalina, a ako tako vrijeme potraje, radovi će biti gotovi za petnaest dana, bar što se našeg dijela tiče, jer mi ne radimo prepumpnu stanicu u Trpimirovoj, nego je za to zadužen Vodovod-Osijek.

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije napravio je osječki Rencon, a radove nadzire Zavod za urbanizam i izgradnju.

Darko Pejić
KVALITETNO UREĐENJE VAŽNOG PRAVCA
- Znam da je riječ o uobičajenoj ruti kojom većina nas gotovo svakodnevno prometuje prolazeći kroz taj dio grada, no želja je gradske uprave na kvalitetan način urediti taj važni prometni pravac. Stoga još jednom želim pozvati sve naše sugrađane na poštovanje postavljene prometne signalizacije, a rezultat ulaganja i radova bit će vidljiv vrlo brzo i u roku - rekao je zamjenik grdaonačelnika Boris Piližota.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO USPJEŠNO IZDANJE FERIT-OVE PRIREDBE

3. LABUS sajam donio dva dana učenja i sreće za mališane

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA

50 godina mature III. M1 razreda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAVRŠNI RADOVI NA EU PROJEKTU U TVRĐI VRIJEDNOM ČAK 66 MILIJUNA KUNA

Trg Vatroslava Lisinskog gotov 4 mjeseca ranije

2

ODJEL KBC-A POBOLJŠAVA UVJETE LIJEČENJA

Za obnovu Hematologije
novac dali čak i pacijenti

3

DAN EUROPSKE AMAZONE

Rijekom Dravom od Vodenice pa sve do Sarvaša