Osijek
OŠ JAGODE TRUHELKE PREDSTAVLJA SVOJ ERASMUS PLUS PROJEKT

STEAM projekt za osnovce i učitelje
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Učenici i djelatnici OŠ Jagode Truhelke danas će (srijeda) s početkom u 18 sati javno predstaviti Erasmus plus projekt pod nazivom Transforming FabLabs into STEAMLabs. Predstavljanjem ujedno počinje i realizacija projekta.

Cilj projekta Transforming FabLabs into STEAMLabs stvaranje je novih proizvoda različitim proizvodno-tehnološkim postupcima primjenom novih tehnologija i inovacija. Teži se tomu da se shvati važnost znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike odvojeno i u cjelini (STEAM). "Sudjelovanjem u projektu želimo obogatiti svoja iskustva i proširiti znanja kao učitelji, a to je cilj i naših učenika. Projektom želimo poboljšati suradničke i komunikacijske vještine učitelja i učenika. Projekt traje dvije godine. Naša škola sudjeluje kao partnerska škola u projektu, a nositelji projekta su dvije škole iz Belgije. Uz Hrvatsku, partnerske škole u projektu još su iz Italije, Španjolske i Grčke. Sve partnerske škole redovito će komunicirati i dogovarati aktivnosti", poručuju iz OŠ Jagode Truhelke.

Ključne su aktivnosti projekta razmjene učenika i učitelja te razmjene iskustava dobre prakse u poučavanju uz upotrebu suvremenih tehnologija u STEAM i jezično-umjetničkom području. Program projekta financiran je od Agencije za mobilnost i programe EU-a, a koordinatorica i operativni nositelj projekta je učiteljica tehničke kulture, fizike i informatike Višnja Cvek. U timu za provedbu projekta sudjeluje još 14 učitelja i dva stručna suradnika te ravnatelj. Projekt ima svoju internetsku stranicu, a sve će se aktivnosti provedene u sklupu projekta moći pratiti i na društvenim mrežama – Facebook i Instagram. I.Sl.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI GRAD, OMILJENO MJESTO ZA ŽIVOT

Gradska četvrt kojoj je sve na dohvat ruke

2

OSJEČANI SU SE OPUSTILI

I dok je Kopika puna, plaže duž jadranske obale puste

3

MJERA ŠTEDNJE: UMJESTO UČENICIMA, 110.000 KUNA GOSPODARSTVENICIMA

Grad ove godine neće nagraditi najmaturante!