Crna kronika
KOD BELOG MANASTIRA

Čistila svinjac i pronašla bombu i streljivo
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Opasno oružje zaostalo je iz Domovinskog rata i velika je opasnost za stanovnike, a pogotovo djecu

Iako je od početka Domovinskog rata prošlo 28 godina, velika količina zabranjenog, ali i zaboravljenog oružja još je uvijek skrivena po kućama, pa tako prijeti sigurnosti građana, pogotovo ako ga u igri pronađu djeca. Oružje se pronalazi na tavanu, u podrumu, u ormarima, po šupama. Nerijetko se zna pronaći i na neobičnim mjestima poput - svinjca!

Upravo to zbilo se u Šumarini kod Belog Manastira. Tamošnju Policijsku postaju u ponedjeljak je nazvala žena koja je rekla da je, čisteći svinjac, pronašla oružje. Policijski pirotehničar koji je izišao na teren preuzeo je i odnio ručnu bombu i nekoliko komada streljiva raznog kalibra. Bomba i streljivo bit će naknadno uništeni. Dojavu o pronađenom oružju zaprimila je i Policijska uprava virovitičko-podravska. Poziv je, također u ponedjeljak, uputila žena koja je, čisteći staju u blizini obiteljske kuće u Pitomači, pronašla punu torbu oružja. Policijski pirotehničar preuzeo je 360 komada streljiva, ručnu bombu, osam detonatorskih kapsli i dva metra sporogorećeg štapina. Preuzeta sredstva bit će odložena u skladište ubojne opreme Policijske uprave virovitičko-podravske.

Iz policije podsjećaju građane da i dalje mogu predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih kazni. "Pozivaju se građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju te će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti", poručuju iz Policijske postaje virovitičko-podravske.

Sandra Lacić
Najčitanije iz rubrike