Crna kronika
NA AUTOCESTI KOD SL. BRODA

Nevezani suvozač ispao je iz vozila i smrtno stradao
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Zbog neutvrđenih razloga automobil koji je vozio 23-godišnjak zabio se u stražnji dio kamiona
SLAVONSKI BROD - Četrdesetčetverogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak nešto prije 6 sati, na autocesti A3 na južnom traku kod Slavonskog Broda. Još tri osobe u nesreći su teško ozlijeđene.Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske dojavu o nesreći dobio je u 5 sati i 40 minuta.

Policija je očevidom utvrdila da je nesreću izazvao 23-godišnji vozač automobila u kojem se nalazio 44-godišnjak. Automobil, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kretao se od zapada prema istoku. Ispred njega kretao se kamion, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

- U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač je automobilom udario u stražnji dio kamiona, a pri udaru i zanošenju automobila, 44-godišnji suvozač, državljanin BiH, ispao je iz osobnog automobila i smrtno stradao, a 23-godišnji vozač, 40-godišnja i 21-godišnja putnica, svi državljani Bosne i Hercegovine, iz automobila teško su ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu na pružanje liječničke pomoći, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas. Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu - doznajemo od Krešimira Šimića iz Policijske uprave brodsko-posavske.

U Republici Hrvatskoj je u prometnim nesrećama do 10. lipnja ove godine smrtno stradalo 106 osoba, a u istom je razdoblju u 2018. godini poginula 131 osoba.

- Policajci svakodnevno provode preventivno-represivne akcije, nadziru promet svom raspoloživom tehnikom i sankcioniraju nesavjesne vozače, ali ako i izoliramo aktivnost policije, i dalje ostaje naša odgovornost prema društvu te nam je dužnost nam je da budemo savjesni i odgovorni sudionici u prometu jer kao vozači motornih vozila zbog trenutka neopreza možemo biti kreatori sudbine drugih sudionika u prometu, ali i sudbina njihovih obitelji. Još jednom apeliramo na vozače da ne sjedaju za upravljač vozila pod utjecajem alkohola i umorni, da koriste sigurnosni pojas, da za vrijeme vožnje ne koriste mobitel i da poštuju ograničenja brzine, jednostavno da poštuju zakon - apeliraju na vozače i sve druge sudionike u prometu iz PU brodsko-posavske.

Sandra Lacić
Najčitanije iz rubrike