Mozaik
IZ PULE U VUKOVAR

“Fabijan Šovagović” glumici Inge Appelt
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
U dogovoru s obitelji Šovagović, Društvo hrvatskih filmskih redatelja donijelo je odluku da se Nagrada "Fabijan Šovagović" ove godine dodijeli na Filmskom festivalu u Vukovaru umjesto u Puli kao svih dosadašnjih godina. Dobitnica Nagrade "Fabijan Šovagović" je hrvatska filmska i kazališna glumica Inge Appelt. DHFR već dugo upozorava na nezadovoljavajući odnos Pulskog filmskog festivala prema hrvatskim filmskim autorima, stvaraocima i profesionalcima. Umjesto da bude mjesto okupljanja hrvatskih filmskih profesionalaca, mjesto razmjene i razgovora o problemima, planovima i razvoju hrvatske kinematografije te njezine stručne valorizacije u europskom i svjetskom kontekstu, Pulski filmski festival je, unatoč izdašnom budžetu, slabo organizirana priredba čije vodstvo ne razumije svoju ulogu u životu hrvatskoga filma. Zbog navedenoga je DHFR odlučio ove godine ne nazočiti Pulskom filmskom festivalu. Upravni odbor DHFR-a odlučio je ne sudjelovati ni u radu Festivalskoga vijeća.

- Zahvaljujemo vodstvu vukovarskog filmskog festivala koje je srdačno predložilo svečanost otvorenja svog festivala kao događaj na kojemu će se uručiti ova nagrada kojom hrvatski filmski redatelji tradicionalno nagrađuju glumicu ili glumca za izuzetan doprinos hrvatskoj kinematografiji - kažu u DHFR-u.

Prikazat će se i kratki kolaž-film s insertima iz filmova u kojima je Inge Appelt ostvarila svoje najpoznatije uloge, u režiji Jasne Zastavniković i proizvedenog u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom. T.K.
Možda ste propustili...

PETER POLIĆ, PUTOPISAC I AVANTURIST

Hrvat koji je prehodao 500 km staze u Poljskoj

LJETNA PRODUKCIJA CHEERLEADING KLUBA MA&KO

Čak 130 plesačica izvelo je 17 sjajnih koreografija

OTKAZANA TURNEJA

Dave Mustaine ima rak grla

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAMIR KEDŽO NA SLATINSKOM VIDIKOVCU

Najsretniji sam kad imam mir i oko sebe drage ljude

2

KULTURNI CENTAR ‘‘GATALINKA‘‘ VINKOVCI

Na koncertu pokazali što su naučili u školi folklora

3

SPEKTAKL NA JARUNU

Više od 20 tisuća posjetitelja
na 14. INmusic festivalu