Kultura
U BRODSKOM SALONU “VLADIMIR BECIĆ”

Radovi svih sudionika likovne kolonije Požega
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Kolektivna izložba slika sudionika prošlogodišnje likovne kolonije "Vila Velebita" otvorena je u Likovnom salonu "Vladimir Becić" u Slavonskom Brodu.

Lička zavičajna udruga "Vila Velebita" iz Požege već nekoliko godina organizira likovnu koloniju na kojoj sudjeluju umjetnici iz cijele Slavonije, ali i šire. Svake godine, zahvaljujući koloniji nastaju novi likovni radovi, a posljednje, koji su rezultat ovog okupljanja umjetnika, od prije nekoliko dana mogu vidjeti i Brođani, u Salonu "Vladimir Becić".

Trg Sv. Trojstva, katedrala sv. Terezije Avilske, pejzaži i drugi motivi bili su inspiracija umjetnicima, a takav je i cijeli požeški kraj. Oni samo čekaju da budu naslikani, rekli su umjetnici čiji se radovi mogu vidjeti i u Slavonskom Brodu.

Cijela priča o likovnoj koloniji počela je prije četiri godine, na inicijativu Josipa Fajdića, predsjednika udruge "Vila Velebita".

Radove je ovaj put predstavilo čak 28 slikara iz različitih krajeva Hrvatske - od Osijeka i Vinkovaca do Petrinje i Zagreba. Među brojnim umjetnicima uvijek ima i akademskih slikara, ali i samoukih. D.Kć.
Možda ste propustili...

ZBORSKO NATJECANJE LEGE ARTIS

Osječkim zumbićima prva nagrada u Tuzli

OTVOREN NATJEČAJ ZA OSJEČKE UČENIKE DO 1. STUDENOGA

Prva Nagrada “A. B. Šimić” za najbolje mlade pjesnike

NOVA ZBIRKA PRIČA IVANA ARALICE

“Koferče” diže poruku na univerzalnu razinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LUTKARI I LUTKARSTVO BREND SU GRADA, A MNOGI TOGA NISU SVJESNI

Hitno im treba lutkarska scena u gradu

2

PROFESOR EMERITUS STANISLAV MARIJANOVIĆ

Istraživačka budnost

3

NOVA ZBIRKA PRIČA IVANA ARALICE

“Koferče” diže poruku na univerzalnu razinu