Kultura
ZBORSKO NATJECANJE LEGE ARTIS

Osječkim zumbićima prva nagrada u Tuzli
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Dječji zbor Osječki zumbići osvojio je prvu nagradu na International Choir Championship Lege Artis 2019 održanom u Tuzli, od 7. do 9. lipnja. Predvođeni dirigenticom Majdom Milinović i uz klavirsku pratnju Ivana Karše, Zumbići su nastupili u najmlađoj natjecateljskoj kategoriji, a njihova je ukupna izvedba ocijenjena s 91,96 bodova. Stručni je ocjenjivački sud bio sastavljen od međunarodno priznatih stručnjaka kada je o zborskom pjevanju riječ: Jasenka Ostojić (HR), David Means (SAD), Rešad Arnautović (BIH) te Đorđe Stanković (SRB). Upravo su članovi žirija u svojim komentarima nastupa pisali o lijepom i njegovanom tonu, čistoj intonaciji te sigurnom i svečanom nastupu koji su krasili cjelokupnu izvedbu.


Zumbići su izveli skladbe: Ivo Lhotka-Kalinski Potočić, Pero Gotovac Ringa, ringa raja, kanon Pjesma se ori, Ave Mariju Adalberta Markovića te pjesmu Moja baka skladatelja Ivana Josipa Skendera. Inače, bilo je ovo 4. izdanje međunarodnog zborskog natjecanja Lege Artis koje je ove godine okupilo više od tisuću pjevača u 22 ansambla koja su se natjecala u četiri kategorije. Pjevači su pristigli iz Slovenije, Češke, Mađarske, Kolumbije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Čestitamo našim Zumbićima i njihovoj voditeljici jer su nas i ovaj put učinili ponosnima te u međunarodnom okruženju predstavili Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Republiku Hrvatsku u doista najboljem, najljepšem i najslađem svjetlu! N.Vekić

POSTAJU SVE BOLJI, ALI NE ĆE STATI

Kako komentiraju pobjednici, u Tuzli im je na natjecanju bilo super, a ne kriju ni ponos na zbor i uspjeh koji su postigli. Lijepo su se zabavljali, iako je za pobjedu, kaže Ana Babić, bilo potrebno puno truda, no isplatilo se. Postaju sve bolji, no to ne znači da će se prestati truditi, dodaje Ana, slažući se s ostalima da je pobjeda bila nevjerojatna. Spremno su svi dolazili na dodatne probe, no svaka je minuta uloženog truda opravdana sjajnim rezultatom. Izvrsna im je to motivacija za dalje, svjesni su mališani i voditelji.

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike