Kultura
ZBORSKO NATJECANJE LEGE ARTIS

Osječkim zumbićima prva nagrada u Tuzli
Objavljeno 12. lipnja, 2019.
Dječji zbor Osječki zumbići osvojio je prvu nagradu na International Choir Championship Lege Artis 2019 održanom u Tuzli, od 7. do 9. lipnja. Predvođeni dirigenticom Majdom Milinović i uz klavirsku pratnju Ivana Karše, Zumbići su nastupili u najmlađoj natjecateljskoj kategoriji, a njihova je ukupna izvedba ocijenjena s 91,96 bodova. Stručni je ocjenjivački sud bio sastavljen od međunarodno priznatih stručnjaka kada je o zborskom pjevanju riječ: Jasenka Ostojić (HR), David Means (SAD), Rešad Arnautović (BIH) te Đorđe Stanković (SRB). Upravo su članovi žirija u svojim komentarima nastupa pisali o lijepom i njegovanom tonu, čistoj intonaciji te sigurnom i svečanom nastupu koji su krasili cjelokupnu izvedbu.


Zumbići su izveli skladbe: Ivo Lhotka-Kalinski Potočić, Pero Gotovac Ringa, ringa raja, kanon Pjesma se ori, Ave Mariju Adalberta Markovića te pjesmu Moja baka skladatelja Ivana Josipa Skendera. Inače, bilo je ovo 4. izdanje međunarodnog zborskog natjecanja Lege Artis koje je ove godine okupilo više od tisuću pjevača u 22 ansambla koja su se natjecala u četiri kategorije. Pjevači su pristigli iz Slovenije, Češke, Mađarske, Kolumbije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Čestitamo našim Zumbićima i njihovoj voditeljici jer su nas i ovaj put učinili ponosnima te u međunarodnom okruženju predstavili Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Republiku Hrvatsku u doista najboljem, najljepšem i najslađem svjetlu! N.Vekić

POSTAJU SVE BOLJI, ALI NE ĆE STATI

Kako komentiraju pobjednici, u Tuzli im je na natjecanju bilo super, a ne kriju ni ponos na zbor i uspjeh koji su postigli. Lijepo su se zabavljali, iako je za pobjedu, kaže Ana Babić, bilo potrebno puno truda, no isplatilo se. Postaju sve bolji, no to ne znači da će se prestati truditi, dodaje Ana, slažući se s ostalima da je pobjeda bila nevjerojatna. Spremno su svi dolazili na dodatne probe, no svaka je minuta uloženog truda opravdana sjajnim rezultatom. Izvrsna im je to motivacija za dalje, svjesni su mališani i voditelji.

Možda ste propustili...

U SVEUKUPNOJ POVIJESTI OD 119 GODINA

DHK prvi put objavilo 54 Matoševa soneta

NASTAVLJA SE SURADNJA FOLKLORNIH ANSAMBALA

LADO i MÁNE zajedno u Budimpešti

MAGELLI I PRISTAŠ

Na Kustoskoj platformi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZLATKO SVIBEN IZMISLIO NOVI ŽANR: SCENO-KINO-ROMAN

Komarcima i kiši unatoč, probama do 2 u noći, osječka ekipa sprema spektakl: Doljnjodravsku 11

2

IZLOŽBA SIGMARA POLKEA DO 18 RUJNA U MSU-u

Meandriranje boje koja sama nalazi put na papiru

3

ISTAKNUTI HRVATSKI POVJESNIČAR I ARHIVIST

Umro akademik Petar Strčić