Osijek
NEZABORAVAN VIKEND U OSIJEKU

Ovakvi bi se dani mogli ponoviti. Adute već imamo
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
- Imamo što ponuditi i idemo raditi da pokažemo sve svoje potencijale - poziva župan Anušić

Iza nas je vikend kakav se, kada je riječ o sportskim događajima, ali i rekordnom broju gostiju, ne pamti! Ne samo što su zadovoljni ugostitelji, hotelijeri i vlasnici brojnih apartmana u Osijeku i okolici nego i čelnici Grada i Županije tih nekoliko dana ocjenuju - čistom peticom.

- Mišljenja sam da Osijek ima puno potencijala za širenje sezone, posebice kad se organiziramo s Osječko-baranjskom županijom i zajednički podržimo kvalitetne događaje i manifestacije. Ova godina, kako pokazuju razgovori s ugostiteljima i hotelijerima, nadmašila je sva očekivanja, a odlično je bilo i prije ovoga, primjerice u svibnju, na Festivalu cvijeća i na brojnim drugim manifestacijama - ocijenio je osječki dogradonačelnik Boris Piližota. Naglašava kako turisti uvijek ponajprije pohvale gostoljubivost i srdačnost domaćina i organizaciju, a još kad kušaju hranu i vina... dojmovi se pojačaju. Kad su u pitanju smještajni kapaciteti, Piližota ističe kako Osijek ima više od 1700 ležaja u samom gradu, ali to katkad nije dovoljno. Smještaj se tako, kaže, pokazao ograničavajućim čimbenikom kod Svjetskog prvenstva u streljaštvu. Stoga Grad, dodaje Piližota, raznim mjerama potiče poduzetnike u smislu povećanja smještajnih kapaciteta u Osijeku. I doista, oko stotinu tisuća gostiju, koliko ih je, prema nekim procjenama, prošlo Osijekom posljednjih nekoliko dana, dovoljno je dobar motiv za osiguravanje dodatnih smještajnih kapaciteta.

Zna to i Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijek, koji kaže kako su u prvih pet mjeseci ostvarena čak 50.484 noćenja, što je rekord otkako postoji praćenje boravaka u gradu. Prema podacima županijske Turističke zajednice, za vikend je ostvareno 2096 noćenja stranih gostiju i 1384 domaćih. Pannonian je pak zabilježio čak 40.000 posjetitelja.

- Posebno mi je drago što je u Osijeku ispričana lijepa sportska priča i pozivam sve da se jave s dobronamjernim prijedlozima da sljedeći takvi događaji budu još kvalitetniji, a turistima da Osijek ostane u najljepšoj uspomeni - poručio je Uranjek, čija se gradska turistička zajednica udružila sa županijskom i omogućila vikend koji će zacijelo ući u turističke anale Grada i Županije. Podržava to i župan Ivan Anušić, koji smatra da bi Osijek i Osječko-baranjska županija trebali biti turistički aktivni cijele godine.

- Pritom mislim na travanj, svibanj i lipanj, ali i razdoblje od rujna do listopada. Imamo što ponuditi i idemo raditi da pokažemo sve svoje potencijale, ali i da rezultat bude u korist cijele naše zajednice! - poručio je Anušić.

Marija Mihelić
Ni “polovice” slobodnog kreveta
Nema kafića u kojima ovoga vikenda nije bilo gostiju iz raznih dijelova Hrvatske i svijeta. Znaju to dobro i ugostitelji, među kojima je i Dražen Bilandžić, vlasnik apartmana i restorana “Rustika”.

- Apartmani su nam bili rezervirani već dva mjeseca unaprijed. U restoranu se tražila stolica više, baš kao i u St. Patrick’s pubu, čiji je vlasnik moj brat. Nevjerojatno je što se sve događalo u desetak dana pa bismo jedino voljeli da su takve manifestacije češće - poručio je Bilandžić.

I bračni par Jelena i Vedran Budimčić, vlasnici Hostela Street Osijek, nije imao, u šali kaže, ni polovicu slobodnoga kreveta. U velikom su ih postotku zauzeli gosti nogometnog turnira u Livani, od kojih su neki stigli iz dalekog Šangaja.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike