Regija
ŽUPANIJA I GRAD PRIVLAČE ULAGAČE

U Starcu možda i nova proizvodnja - ramova za bicikle
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
BELI MANASTIR

Nova radna mjesta, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, što bi u konačnici trebalo imati velik utjecaj na zaustavljanje iseljeničkog vala te na ljepšu socijalno-ekonomsku sliku ovog dijela Hrvatske, prioriteti su grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije. Stoga čelni ljudi lokalne i regionalne samouprave ulažu napore kako bi privukli investitore i istok Hrvatske učinili ugodnim mjestom za život. Od zarađene plaće. Dakako da u cijeloj priči postoji i ‘‘druga strana‘‘, a riječ je o investitorima u poslovne zone, kojima su često ‘‘bliži‘‘ Zagreb ili neka druga odredišta, udaljenija od Osječko-baranjske županije. No ‘‘svjetlo na kraju tunela‘‘ ipak nije ugašeno. Dokaz tome je, između ostalog, nedavni posjet izaslanstva Taiwan Bicycle Industrial Association, koji je organizirala belomanastirska tvrtke Starco, odnedavno dio jedne tajvanske grupacije. U hotelu Patria naime održan je susret tajvanskih gospodarstvenika i predstavnika lokalne samouprave. S jedne strane susretu su nazočni bili predstavnici tajvanskih proizvođača bicikala, dok su ‘‘osječko-baranjske boje branili‘‘ župan Ivan Anušić, gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, te predstavnici Županije, Osijeka, Belišća i Donjeg Miholjca.

- Tajvanski investitori, vlasnici velikih tvrtki, posjetili su Beli Manastir i našu županiju. Željeli bi kod nas implementirati njihovu proizvodnju tako da otvore kvalitetan pogon u ovom dijelu Hrvatske - kaže župan Anušić, naglašavajući kako su im predstavljene naše zone i sve pogodnosti koje mogu imati u slučaju da ovdje započnu proizvodnju. Izrazio je nadu da će se odlučiti upravo zaOsječko-baranjsku županiju, to više što je Starco već član njihove grupacije i što ‘‘stanuje‘‘ na području županije. Uz sve to, podvlači, imaju odlična poslovna iskustva s našim tvrtkama.

Beli Manastir, točnije proširene pogone tvrtke Starco, kao mjesto za početak nove proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta vidi gradonačelnik Rob, koji je investitorima predstavio gradski investicijski potencijal, mogućnosti za ulaganje i višestruke prednosti u odnosu na neke druge gradove, pogotovo u pogledu biciklističkih ruta, za koje su gosti iz Azije posebno zainteresirani.

- Zainteresirani smo za sva potencijalna ulaganja u Beli Manastir i nadam se da će se ona dogoditi upravo u budućem nadograđenom Starcovom pogonu - rekao je Rob, dodavši kako se nova proizvodnja odnosi na ramove za bicikle te da je novi vlasnik Starca grupacija koja ostvaruje godišnje prihode od približno 1,2 milijarde eura. I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike