Regija
NA JEZERU ODRŽAN 2. PAPUK EXTREME CHALLENGE

Tisuću sportaša na tri dana adrenalina i dobre zabave
Objavljeno 11. lipnja, 2019.
Natjecatelji i posjetitelji u Orahovicu su stigli iz cijele Hrvatske i zemalja regije
ORAHOVICA

Orahovica je drugu godinu pripremila veliki sportsko-turistički spektakl.

Na orahovačkom jezeru u organizaciji Grada Orahovice, Biciklističkog kluba Weekend Warriors iz Osijeka, Biciklističkog kluba LOOD Orahovica, Športsko-rekreacijskog kluba Baraber extreme team Belišće, Plivačkog kluba Orahovica, Underground Cluba Orahovica te Triatlon kluba Swibir iz Zagreba i posebno iznimno svestrane grupe mladih ljudi iz Orahovice, održan je 2. Papuk extreme challenge uz pokroviteljstvo Grada i TZ Orahovice. U tri dana održano je niz sportskih natjecanja kao što su Underground adrenalinske utrke, mini trkački maratoni za djecu, pustolovna MTB biciklistička utrka, Papučki trkački maraton, triatlon, enduro utrke biciklima,

- Više od 1000 sportaša iz cijele Hrvatske i zemalja regije sudjelovalo je na utrkama, posjetitelji su došli iz svih mjesta ovog dijela Hrvatske te iz Mađarske i drugih okolnih zemalja. Posebno veseli činjenica da smo dobili jako dobre kritike, iako ima tu još puno prostora za napredak i sigurna sam da ćemo svake godine biti još bolji i brojniji. Hvala svim klubovima koji su sudjelovali, volonterima koji su pomogli, posebno velika hvala svim sponzorima – rekla je koordinatorica Papuk Extreme Challengea Ada Tikvan.

U 4. MTB Papuk Adventure utrci na trailu A pobjednik je Filip Jelkić, drugo mjesto pripalo je Ivanu Cigiću, a treće Nini Margetiću, a u konkurenciji žena prva je bila Mađarica Orsolya Marosffy, a druga Kata Stemler. Na trailu A, kategorije Masters prvi je bio Bruno Kamenić, drugi je bio Mađar Geza Gelencser. Na trailu B u muškoj kategoriji slavio je Ivan Pintera, drugi je bio Josip Brandis, a treći Ivan Mišak, dok je u kategoriji masters prvi kroz cilj prošao Nenad Hećimović, drugi je bio Goran Jurković, a teći Igor Orbanić. U iznimno atraktivnom natjecanju Cross triatlona u mlađoj kategoriji slavio je Orahovčanin Marko Varga, drugi je bio također domaći natjecatelj Silvio Peštaj, a treći Srđan Radulović. Na Papučkom maratonu u organizaciji SRK Baraber Belišće u rekreativnoj kategoriji žena treće mjesto osvojila je Vlatka Lovrenc Poljanac, drugo Ivana Devald i prvo Helena Vonić, a kod muških je treće mjesto pripalo Tomislavu Škegri, drugo je osvojio Ivan Cuca i prvo Matija Lukina. U polumaratonu za žene treće mjesto osvojila je Jasna Tušer, drugo Katja Rajačić i prvo Jasna Plemeniti, a kod muških treće mjesto Vedran Jasenović, drugo Miša Hicinger i prvo Siniša Kanis. Kompletan maraton istrčali su samo oni najhrabriji, pa je tako u ženskoj kategoriji prva bila Adrijana Šimić, a u muškoj Slatinčanin Goran Draksler.

- Ovdje u Orahovici je predivno, prvi sam put ovdje s obzirom na to da mi je dečko sudjelovao na downhill enduro utrci i uistinu sam se oduševila i definitivno ću ponovno doći - rekla je Tea iz Zagreba.

Vladimir Grgurić
SVI POBJEDNICI
Najzanimljivija i najatraktivnija Extreme Underground utrka. U kategoriji rekreativci slavio je Matko Kolesarić, a drugi je bio Danijel Peštaj. U kategoriji timovi treće mjesto osvojio je trojac “Ludi iz šume”, drugo Baraberski sokoli i prvo, trojac “Žutokljunaši”, a u kategoriji pojedinci na ovoj zahtjevnoj utrci s preprekama treće mjesto osvojio je Marko Đurđević, drugo Vendi Vujnović iz Orahovice, a slavio je također Orahovčanin Borna Mimić. Teško je pobrojiti sve rezultate i vremena, no najveći pobjednici, što je bio i opći dojam na kraju, su svi koji su nastupili i Orahovica te predivno jezero kao domaćini. Ovaj događaj zaključen je zabavom, posjetitelji su se okušali u hodanju na štulama, obaranju ruke i povlačenju užeta, što je popraćeno navijanjem.
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike