Mozaik
20. PANNONIAN CHALLENGE

BMX vozači za kraj Pannoniana:
Osim na pobjedu ciljalo se i
na bodove za Olimpijske igre
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
Pobjedu na 20. Pannonianu u klasi BMX odnio je Australac Martin, a Ranteš je bio treći

Vezani članci

ZAVRŠIO 20. PANNONIAN CHALLENGE

Red hitova, red humora i ekstremno dobra vibra

Australac Logan Martin, jedan od najboljih svjetskih BMX vozača, pobjednik je 20. izdanja Pannonian Challengea. Drugo mjesto pripalo je Ireku Rizajevu iz Rusije, a naš Varaždinac Marin Ranteš zauzeo je treće mjesto na pobjedničkom postolju najvećeg natjecanja u ekstremnim sportovima u ovom dijelu Europe. Da je tako, svjedoče brojke. A one kažu da je posljednjih 20 godina Pannonian pratilo oko 350 tisuća ljudi, uz sudjelovanje 2,5 tisuća sportaša iz 37 zemalja. To su podatci koji to natjecanje svrstavaju među najrelevantnija kada je riječ o ekstremnim sportovima. Specifičnost ovogodišnjeg Pannoniana bila je i činjenica da su natjecatelji imali priliku pobjedom osigurati bodove za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju 2020.


Od ukupno 33 vozača, koliko ih je sudjelovalo na Pannonianu, kremu ovog sporta u finalu su predstavljali Logan Martin, Jack Clark, Konstantin Andrejev, Declan Brooks, prošlogodišnji pobjednik natjecanja Irek Rizajev, Justin Dowell, Bryce Tryon, Michael Meisel, David Janac, Ismael Fries, Matej Žan i, naravno, naš Varaždinac Marin Ranteš. Natjecali su se u tri grupe po četiri vozača i svaki je imao 60 sekundi da pokaže što zna. Najbolji je u tome bio, kao što je uvodno rečeno, Australac Logan Martin. I kao potvda koliko je Pannonian fantastičan, riječi jednog od voditelja natjecanja:

- Hvala vam, Hrvatska, ovo je najbolji party na Zemlji. Vaša energija i gotoljubivost ono su što nas svake godine vraća u vaš grad.
Ivan Alilović
Najčitanije iz rubrike