Sport
VATRENI SUTRA U NOVOJ AKCIJI

Dalić: Željeli smo izbjeći ovaj susret s Tunisom, ali UEFA je bila neumoljiva
Objavljeno 10. lipnja, 2019.

Znalo se da neće biti lako protiv Walesa, ali Hrvatska je upisala tri boda i to je ono najvažnije iz subotnjeg poslijepodneva. U Osijeku igra naših reprezentativaca ponovno nije bila na najvišem nivou, no ne treba se ljutiti jer doista nije bilo lako igrati u paklu koji je vladao u Gradskom vrtu. Naši su reprezentativci napravili ono što su morali, odigrali su mudrije nego u Mađarskoj i pobjedom završili neugodni lipanjski ciklus kvalifikacija.

Nakon što je rumunjski sudac odsvirao kraj utakmice, igrači obiju reprezentacija pohitali su po osvježenje i tek onda se išli pozdraviti s navijačima. Umor je bio velik, igrati dok prži sunce, a sparina ubija bilo je vrlo iscrpljujuće. No nakon Walesa nitko od hrvatskih reprezentativaca nije dobio dozvolu otići na godišnji. Dečki su dobili samo jedan slobodan dan (nedjelja), a onda se u ponedjeljak okupljaju za prijateljsku utakmicu protiv Tunisa, koja je na rasporedu u utorak u Varaždinu. Izbornik Dalić je odlučio da u Varaždinu igra sa svojim trenutačno najjačim sastavom.

- Svi idemo u Varaždin, znam da je igračima naporno, ali tek nakon Tunisa ćemo otići na odmor - kazao je Zlatko Dalić.

Lipanj je nezgodan, a i kvalifikacijske i prijateljske utakmice. Igrači su umorni od napornih klupskih sezona, ali još nije vrijeme za odmor. Tunis nije najbolje sjeo ni Daliću.

- Tu smo utakmicu apsolutno željeli izbjeći, ali UEFA je stroga što se toga tiče i morat ćemo odigrati protiv Tunisa bez obzira na to što nismo oduševljeni. Iskoristit ću je da dam priliku novim dečkima i igračima koji su možda malo svježiji nakon ove naporne sezone - rekao je Dalić.

No u Varaždinu će biti i Modrić, Perišić, Kramarić, Kovačić, Livaković...

Nije idealno, ali još 90 minuta, a onda odmor. Ono što ne veseli jest vremenska prognoza. U utorak u Varaždinu trebalo bi biti također vrlo vruće i sparno... I. Li.
Navijači skandirali, ali se i ljutili
Osijek ponovo nije razočarao. Utakmica protiv Walesa napunila je Gradski vrt, Vatrenima se pljeskalo i skandiralo, ali ima onih na koje se i ljutilo. U prvom redu na napadača Andreja Kramarića. Svojom sebičnošću je izluđivao suigrače i gledatelje. Krama se nije proslavio, ali ne vidi u čemu je problem.

- Zadovaljan sam svojom igrom, trkom, zalaganjem, utrčavanjem u prostor... Imao sam prilike za prelomiti susret, ali osjećao sam nemoć u tim trenucima zbog vremenskih uvjeta i umora i zato je nedostajalo preciznosti - kazao je hrvatski napadač nakon utakmice.

No prava je istina da je opet solirao i pokušavao sve sam, na štetu Hrvatske. Dalić nema previše izbora u vrhu napada pa se Kramarić valjda malo opustio...
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike