Sport
NK OSIJEK

Osječani žele Kamberija, ali im je preskup
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
Osječki je klub poslao upit Hibernianu za 24-godišnjeg napadača, ali se i ohladio zbog cijene

Približava se polako početak priprema nogometaša Osijeka za novu sezonu, a time i jača nestrpljivost njegovih navijača u iščekivanju novosti oko igračkog kadra. Čeka se bijeli dimiz Gradskog vrta, a jasno je kako bi idealno bilo da se pojačanja pojave već na prvoj prozivci, ovog četvrtka.


Koliko je to izvjesno, ostaje pričekati, ali definitivno se radi na tome. U tišini, bez medijske pompe, kao i obično, no vijesti ipak uvijek nekako nađu svoj put. Tako je otkriveno kako je na meti osječkog prvoligaša napadač Hiberniana, 24-godišnji Florian Kamberi. Nekadašnji mladi švicarski reprezentativac kosovskih korijena prošle je sezone za edinburški klub odigrao ukupno 43 utakmice u svim natjecanjima i postigao 13 pogodaka, uz sedam asistencija, a igra na poziciji klasične špice iako je ponekad znao nastupiti i na lijevoj strani napada. No s 1,89 m visine jasno je da mu je prirodnija pozicija središnjeg napadača. U Hibse je stigao prije godinu i pol iz švicarskog Grasshoppersa, prvo na posudbu, a potom je, prošlog ljeta, i otkupljen te ima ugovor do ljeta 2021. Da sve to nije samo puko naklapanje, potvrdio je i sportski direktor Alen Petrović, ali i otkrio kako je vrlo vjerojatno da se na kraju ipak posao neće realizirati, ako ne dođe do drastičnog smanjenja odštete kojoj se Škoti nadaju za svog napadača.


- Točno je da nam je Kamberi zanimljiva opcija i vjerujem kako bi bio pojačanje. No kada smo doznali da Hibernian za njega očekuje četiri-pet milijuna eura odštete, jasno je da od svega vrlo izvjesno neće biti ništa, jer takve iznose nećemo plaćati - objasnio je kratko Petrović.


Škotski mediji ističu kako u edinburškom klubu, petoplasiranom u tamošnjem prvenstvu prošle sezone, na Kamberija računaju i za sljedeću sezonu, iako bi bili spremni na pregovore ako bi stigla izdašna ponuda. To vjerojatno znači i kako bi se cijena mogla spustiti, no objektivno pitanje je koliko bi Škoti bili spremni popustiti ako su u startu izvjesili tako visoku cijenu za igrača kojeg su lani platili 130 tisuća eura.
Ipak, ako švicarski napadač nije blizu Gradskog vrta, nadomak dolasku u bijelo-plave redove je stoper Dinama Ante Majstorović. On bi danas trebao odraditi liječnički pregled te potom, ako sve prođe u redu, i postati prvo pojačanje Osijeka za novu sezonu. Iako je prije tri sezone iz Splita prešao u redove "modrih", odmah je proslijeđen na posudbu u Lokomotivu, gdje je sve ovo vrijeme bio standardan.
Goran Roguljić
Radonjić blizu Gradskog vrta?
Kao što su pretprošlog ljeta u Gradski vrt "sletjela" dva igrača Lokomotive, Eros Grezda i Petar Bočkaj, sličan rasplet mogao bi se dogoditi i ovog ljeta. Odnosno, ponovo bi mogla u bijelo-plavi dres uskočiti dva nogometaša koja su prethodno nosila "Lokosičin". Naime, uz Majstorovića, osječki je prvoligaš zainteresiran i za Dejana Radonjića, kojeg je u nekoliko navrata i prijašnjih sezona pokušavao dovesti u svoje redove. Realizacija transfera stasitog napadača tada se nije dogodila, no sada bi epilog mogao biti drukčiji. S Lokomotivom ima ugovor do lipnja 2021. pa bi za njega trebalo platiti i odštetu, no za očekivati je da za napadača koji će ovog srpnja napuniti 29 godina ona ipak neće biti previsoka.
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku